Rendőrség: 65 éve nem történt ilyen kevés halálos baleset, dicsérték a motorosokat is

Rendőrség: 65 éve nem történt ilyen kevés halálos baleset, dicsérték a motorosokat is

- Kategória: Gyorshírek

Lám, még a szerencsétlen csillag alatt született években is történnek jó dolgok: 1956 óta nem volt ilyen kevés baleset Magyarország útjain, mint 2020-ban.

 

– Tíz éve dolgozom felelős vezetőként a balesetmegelőzésben, és az elmúlt években igyekeztünk elérni, hogy a közlekedési balesetben elhunytak számát évi 600 alá szorítsuk. Ez azonban csak ritkán sikerült, és egyszer sem fordult elő, hogy 500 alá csökkenjen ez a szám – foglalta össze az MTI-nek Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese.

65 éve nem történt ilyen kevés halálos baleset Magyarországon

Hogy ne eresszük bő lére, itt vannak 2020 legfontosabb számai az utakról:

  • Tavaly 17%-kal kevesebb közlekedési baleset történt, mint 2019-ben.
  • Hozzávetőleg 4000-rel (!) kevesebben sérültek meg az utakon.
  • Nem a karantén áll a csökkenés hátterében, hiszen a forgalom csak 5-6%-kal volt kisebb 2020-ban, mint egy évvel korábban.
baleset statisztika 2020
A forgalom csak kb. 5%-kal csökkent, viszont a motorral okozott balesetek száma 21%-kal – komoly előrelépés

Végül kiemelték a motorosokat, hiszen a rendszámos kétkerekűeknél különösen nagy volt a visszaesés. Míg 2019-ben 674 balesetet okoztak a motorosok január és október között, addig tavaly mindössze 532-t. Hogy pontosan milyen eredménnyel zárjuk a 2020-as évet, az január második felében derül ki a számok összesítését követően. Ha befutnak a friss adatok, ígérjük, arról is beszámolunk.

Continental 2019

Facebook Comments