Első-hátsó kamerákat kaptak a magyar rendőrmotorok

Első-hátsó kamerákat kaptak a magyar rendőrmotorok

- Kategória: Kiemelt cikk

Ezentúl nem csak a civil rendőrautókban, hanem rendőrmotorokon is láthatunk folyamatosan rögzítő kamerákat – az elsőket már fel is szerelték.

 

Ráadásul tűéles, részletgazdag videók készülhetnek, ugyanis képstabilizátorral ellátott, 4K-felbontású Innovv K5 kamerák kerültek a zsaruk BMW-ire.

Innovv 4K-kamerákkal szerelik fel a rendőrmotorokat

Persze az Innovv újdonsága több egyszerű kameránál, ugyanis GPS-adatokra támaszkodva az is visszakereshető, hogy pontosan hol és mikor követték el a kihágást. – Hogy akár napokon át rögzíthessen, immáron H.265 tömörítéssel készülnek a nyers videók, így még több felvétel kerülhet a legfeljebb 256 GB-os memóriakártyára. Innen természetesen vezeték nélküli kapcsolaton is visszanézhető, illetve letölthető a videó – mesélte a kameráról a készülék forgalmazója.

Vízálló ház, képstabilizátor és a korábbinál erősebb, A53 dual-core processzor – az Innovv K5 minden téren többet tud elődjénél. Még az apró, szinte észrevétlenül megbújó hátsó kamera is 1080p-s képet készít

Valószínűleg azért is esett a rendőrmotorosok választása éppen az Innovv-ra, mert a kéthengeres boxerek rázkódása miatt muszáj volt olyan kamerát keresniük, ami hatékonyan kiszűri a rezgéseket, és így például a lámpánál, alapjáraton állva is tűéles képet készít, amin jól kivehető minden részlet (távolabbi autók rendszáma, irányjelzése stb.)

Az Innovv-tulajdonosok visszajelzéseire hagyatkozva immáron külső mikrofont csatlakozik a K5-höz, így szabadon eldöntheti a motoros, hogy a kipufogóhang vagy a környezeti zaj legyen hangsúlyosabb a felvételen

Mivel itt gyakorlatilag egész napos felhasználásról van szó, egyértelműen a legnagyobb előny, hogy a kamerákat soha nem kell elindítani, megállítani vagy tölteni. Ezek ugyanis a motor beindításakor automatikusan elindítják a felvételt és vice versa, míg az áramellátásról a motor elektromos rendszere gondoskodik, azaz tuti nem merül le a készülék. Persze arra is gondoltak a mérnökök, hogy ne veszélyeztesse a fogyasztó az akksit, ezért intelligens DC-átalakítót építettek be, ami figyeli a beérkező feszültséget és áramerősséget.

Soha nem merül le, automatikusan elindul a motorral együtt, 4K-felvételt készít és alig észrevehető – tökéletes választás ilyen célra

Reméljük, a zsaruk megosztják majd a felvételeket: motorozási tudásukat ismerve biztosan látványos videók születnek majd az új, 4K-kamerákkal.

Képek, videók: Innovv és Police.hu

Continental 2019

Válasz