Közlekedési alapvizsgát vezetnek be Magyarországon

Közlekedési alapvizsgát vezetnek be Magyarországon

- Kategória: Hírek

A 10-11 éves korosztálynál elvért, az idősebb tanulóknál pedig ajánlott lesz a közlekedési alapvizsga – jelentették be tegnap. Az a cél, hogy a jövő felnőttjei akkor is magabiztosan mozogjanak az utakon, ha nincs jogsijuk, de gyalogosként, bringásként részt vesznek a forgalomban.

 

A vizsga anyaga a Közlekedő kisokos oktatófüzeten alapul, amelynek legfontosabb célja, hogy akár az iskolákban tanórákon, akár otthon a gyerekek minél több ismeretet kapjanak a közlekedési szabályokról a biztonságosabb önálló közlekedés érdekében.

Közlekedési alapvizsgát vezetnek be Magyarországon

Azt írták, hogy a munkafüzet nyomtatott verziója eddig majdnem 380 ezer általános iskolás tanulóhoz jutott el, digitális változata pedig 2019 őszén készült el, melynek köszönhetően az oktatási anyagot ma már sokan tudják használni akár okostáblákon is a KRÉTA-rendszerén keresztül.

Az a cél, hogy a jövő felnőttjei akkor is magabiztosan mozogjanak az utakon

Ha valakinek nem sikerül teljesíteni a tudáspróbát március elején, akkor a tavaszi szünet után, április 19-30. között újra próbálkozhat – tették hozzá.

Arra is van lehetőség, hogy a lurkók játékos formában készüljenek a vizsgára, ugyanis a teszt már elérhető az E-kréta oldalán.

A közleményben idézték Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, aki úgy fogalmazott, “nagyon fontos célkitűzésünk, hogy csökkentsük a balesetek számát Magyarországon. Bár az elmúlt évtizedekben sokat javult a helyzet, de nemzetközi összehasonlításban még mindig rosszul állunk. A Kerékpározás Évét szeretnénk felhasználni a közlekedési kultúránk emelésére és a balesetek számának csökkentésére”.

Continental 2019