Ötven zenekar lép fel a budapesti Harley-Davidson-fesztiválon

Ötven zenekar lép fel a budapesti Harley-Davidson-fesztiválon

- in Hírek

A Harley-Davidson fennállásának 120. évfordulója alkalmából négynapos fesztivált rendeznek Budapesten, a Puskás Aréna Parkban június 22. és 25. között. A négy nap során hat színpadon 50 zenekar és több száz program várja a motorosokat

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA-régió alelnöke a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: körülbelül 100 ezer vendégre számítanak, ami a budapesti turizmus számára is nagy lehetőség.

A Harley Davidson ötévente látványos keretek között ünnepli az évfordulókat, de a budapesti fesztivál lesz ezek közül a legnagyobb

– tette hozzá.

Ötven zenekar lép fel a budapesti Harley-Davidson-fesztiválon

Martin Hermansky, a Harley-Davidson EMEA régiókért felelős ügyvezető igazgatója felidézte, hogy az amerikai cégnek már 1928-ban volt magyarországi kereskedelmi képviselete.

A Harley-Davidson újdonságai a hétvégi AMTS-en

Tom Ager, a régió marketingigazgatója a zenei kínálatot ismertetve elmondta: az ausztrál Wolfmother és a brit Darkness mellett a Deep Purple legendás gitárosa, Glenn Hughes is fellép korábbi zenekarának klasszikus számaival. A második napon a hat élőzenei színpadon csak női eladókat láthat majd a közönség, a magyar zenekarok közül az Anna and the Barbies zenél majd. Június 24-én az idén 40 éves Pokolgép és az Edda Művek is fellép.

Ha ismerősek a srácok, az nem a véletlen műve…

A fesztiválon a látogatókat családi park, adrenalin park és szabadtéri mozi is várja, ahol olyan filmeket vetítenek majd, amelyekben az elmúlt 120 év Harley-Davidsonjai szerepelnek, míg a beltéri kiállításokon az ikonikus gyártó történetét ismerhetitek meg. A Harley-Davidson Expo mellett az épített motorok bemutatóját is megrendezik a helyszínen – tette hozzá.

Dobai Attila, a Harley Owners Group (HOG, Harley-tulajdonosok csoportja) vezetője szerint a fesztivál egyik leglátványosabb része a június 24-re tervezett motorosfelvonulás lesz. Elmondta, hogy

50-80 országból várnak vendégeket, és minden állam képviseletében egy-egy motoros országa lobogójával vonulhat majd végig a Dózsa György úton.

Az MTI kérdésére közölte: a jubileumi rendezvény előtt a szokásoknak megfelelően idén is megtartják a Harley-Davidson Open Road Festet Alsóörsön, mégpedig június 16. és 20. között.