A közösség ereje

A közösség ereje

- Kategória: Hírek, Kiemelt cikk
1

A Kolontárt és környékét sújtó katasztrófa képei bejárták az egész országot, mégis illetlenül kevés szó esett azokról, akik saját hétköznapi életüket hátrahagyva, önként segítettek, és segítenek a bajban. Nem a foglalkozásuk a bajbajutottak megmentése, nem fizeti senki  a munkájukat: egyszerűen hivatásuknak érzik, hogy másokon segítsenek.

Az első képek Devecserből

Katasztrófa Elhárítási Csoport, KECS: A quados/terepjárós csapat éppúgy részt vett az árvízi munkálatokban, mint pl. az eltűnt személyek keresésében – de karitatív tevékenységük az élelmiszer adományok gyűjtésére is kiterjed.

Quados segítség az árvízi munkálatoknál

Idézet az első nap beszámolójából: “…Miután a házakban nem találtuk meg az eltűnt áldozatokat, nagyon kevés remény van arra, hogy keresés útján rájuk akadjunk – mondta Nagy Attila a Katasztrófa Elhárítási Csoport tagja. – A kiáradó vörösiszap több száz hektárnyi területet árasztott el, ami lerakódva most körülbelül félméter vastagságú réteget képez a föld felett. Az iszap alatt bárhol lehetnek az eltűntek holttestei…”

A kutatás és a kármentesítés tovább folyik, a csapat folyamatosan jelen van a katasztrófa sújtotta területen.

Ha támogatnád őket, vagy úgy érzed, hogy szívesen részt vennél munkájukban, a honlapjukon keresztül csatlakozhatsz hozzájuk.