Brembo Airbag Life Jacket

Brembo Airbag Life Jacket

- Kategória: Ajánló, Baleset-megelőzés, Cikkek

A Brembo immáron több mint három évtizede foglalkozik a motorkerékpárok aktív biztonsági eszközeinek fejlesztésével, fékrendszerei világszerte szabványként állnak több gyártó előtt. A cég, kutatásai során, korábban már megalkotott egy automatikus, önbeállító hevederrel rendelkező bukósisakot, ezúttal pedig egy légzsák-rendszerrel felvértezett motoros kabát gyártásába fogott.

Ez a dzseki viselője felsőtestének nagy részét megvédi egy esetleges esés során, úgymint: nyak, mellkas, hát, vállak, karok és a fej egy része. Elsősorban városi felhasználásra készülnek, az alacsonytól közepes sebességig terjedő autós-motoros ütközésekre fókuszálva, mivel ez a leggyakoribb urbán baleseti forgatókönyv.

Használata nem túl ördöngös: amint a pilóta felpattan gépére, össze kell csatolnia  a kabátot a motorral, egy heveder segítségével. Egy beépített gyorsítás-szenzor gondoskodik arról, hogy az airbag csak akkor lépjen működésbe mikor a vezető és a kétkerekű egy hirtelen rántásnak köszönhetően elválik egymástól. Egyéb esetben egy kioldó elengedi a hevedert és “szabadon engedi” a pilótát, büntetés nélkül.

Baleset esetén a “lufi” 80 ezred másodperc alatt felpuffad, hatékony védelmet biztosítva az elsődleges és több másodlagos behatás ellen. Hatvan másodperc után leereszt.

Brembo Airbag Life Jacket
Brembo Airbag Life Jacket

Három férfi és két női stílusban hozzák forgalomba majd a dzsekit, a dizájn kissé olaszos, de legalább nem látszik biztonsági berendezésnek…

Continental 2019

Facebook Comments

3 Comments

  1. okos. ééés érdekes kis csínyekre is alkalmas 😈 !

  2. mikor a kollega jóhiszeműen huggyol az út szélén :mrgreen:

  3. duB
    Azért egy ilyen csíny után joggal következhet a dzsihád:)!

Válasz