Vaskereszttel minden jobb…

Vaskereszttel minden jobb…

- Kategória: Ajánló

Már kezdtük azt hinni, hogy az összes – hasztalan – motoros felhasználási módját megismertük a sokan áldott/szidott iPhone-nak, erre tessék… Egyenesen a KOSO műszerfalak babérjaira tör annak az alkalmazásnak a kiötlője, aki kvázi műszerfalként kívánja hasznosítani az okostelefont.

Eszembe jut a BigBangTheory sorozatnak az a része, amikor a hajcsatokat készítő Penny-t megkérdezik: mit szólna hozzá, ha lenne bluetooth is a hajcsatban? Mire ő: az miért lenne jó? A válasz kézenfekvőbb nem is lehetne: Mert bluetooth-al minden jobb!

Valami hasonló merült fel bennem most is, amikor a funkciót és a láthatóságot erősen lerontva, a képernyő közepén trónoló máltai keresztet megláttam. (A kereszt színét, melyről leginkább a House Of Pain jut eszembe, most hagyjuk figyelmen kívül…) Szóval van ez az alkalmazásunk, mely ezernyi dolgot képes lenne kezelni és mutatni, ellenben a kijelző egyharmadát dizájnelemek foglalják el… De visszatérve a hasonlatra, már érthető a céltalan dizájn: ha “hónaljszárítón” ülsz, akkor máltai kereszttel minden jobb!

maltai_kereszt
Ezt hordod magadon: Ezt a keresztformát először Frá Gerard viselte a rendi fekete köpeny bal vállrészére, illetve a köpeny alatti fekete öltözet mellrészére varrva, s ami Du Puy Raymund alatt lett a Szent János Rend előírt, egyházi-szerzetesi viselete. A nyolc csúcs a nyolc evangéliumi boldogságot jelképezi, amiről Jézus Galileában elhangzott beszédében szólt, s ami a legfontosabb lovagi erényeket is kifejezi.

Már csak egyetlen kérdés maradt a végére: ha megtaláltuk azt a réteget, aki Harley-Davidson motorral és egyben iPhonnal is rendelkezik, akkor egy szűk halmazt kell belőlük kimetszeni, aki van annyira szerelmes a mobiljába, hogy hajlandó az egyébként jellemzően stílusos motorját a telefontartóval és a kábelekkel elcsúfítani…

Mondjuk a kísértés nagy, hiszen az alkalmazás segítségével nem csak a visszapillantóban és a hátsó lámpa keretében, de a műszerfalon is visszaköszönhet az a bizonyos motívum, vagyis a “több az jobb” elven eladható a dolog. Aki ellenállhatatlan vágyat érez a szett beszerzésére, az a forgalmazó honlapján kb 250 USD-nek megfelelő összegért magáévá teheti…

Szerinted? Kivagyi felvágás, vagy hasznos kiegészítő az iPhone műszerfal?

.

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

  1. nem akarlak basztatni, DE! nem ez a máltai kereszt ❗

  2. http://m.blog.hu/tr/trike/image/100610/maltai_kereszt.jpg
    hívhatnánk vaskeresztnek is, csak akkor a TASZ/LMP/stb. szimpatizánsok ránk uszítanák Pálffy-kdnp-Istvánt :mrgreen:

  3. A Vaskeresztet (egyenlő szárú, fehér szegélyű kereszt, amelynek szárai a kereszt középpontjától távolodva egyre szélesebbek lesznek) Karl Friedrich Schinkel építész tervezte. Schinkel a teuton lovagok által a 14. században viselt keresztről mintázta a kitüntetést, de ez volt Nagy Frigyes jelképe is.

  4. http://www.kmfap.hu/upload/Image/kereszt.jpg
    Ez a máltai kereszt! Nagyon sokan keverik a kettőt. Illetve a vaskeresztet hívják sokan máltai keresztnek, fordítva még nem találkoztam ilyen átKERESZTeléssel:D

Válasz