Hasznos: utasbiztosítás motorosoknak

Hasznos: utasbiztosítás motorosoknak

- Kategória: Túra
9

A szezon kezdetével újdonságokkal tarkított éles verseny indul az utasbiztosításokat kínáló hazai társaságok között. Már 9 biztosítónál köthetünk – korábban elképzelhetetlennek tűnő – azonnali hatállyal induló utasbiztosítást és új termékként jelenik meg, a kifejezetten motorosoknak szóló speciális utasbiztosítás is – áll a Biztosítás.hu internetes alkusz legfrissebb közleményében.

A válság, a bankadó és az alacsony kötelező díjak miatt nehéz helyzetben lévő biztosítási szektor számára kiemelten fontos nyári szezon kezdődik. Az éves szinten mintegy 15 millió honfitársunk nagy része ugyanis a nyári szezonban hagyja el az országot és átlagosan 9 napot tölt külföldön. A szezon újdonsága, hogy idéntől a legtöbb biztosítónál már aznapra is megköthetjük utasbiztosításunkat(!). A Biztosítás.hu szerint a korábbi években erre mindig az utazást megelőző napig kellett sort kerítenünk, idéntől viszont mindössze annyi a feltétel, hogy aznapra szóló biztosításunk megkötéséről még az elindulás előtt (itthonról) kell gondoskodnunk.

Az azonnali szerződéskötésre elsősorban az internetes felültek biztosítanak lehetőséget, ahol 0-24 órában van lehetőség a biztosítások megkötésére. További hasznos újdonság, hogy Internetes környezetben nem kell ismételten összegyűjtenünk a korábban már velünk együtt utazók adatait (útlevélszám, lakcím, születési idő, stb.), mivel egyes portálok már összekapcsolják az utazókat és betöltik nekünk korábbi adatainkat.

Utasbiztosítás motorosoknak

Az ügyfelekért folytatott éles verseny eredménye, hogy az előző évek sí, búvár és extrém sportokra is fedezetet adó utasbiztosítási termékei után idén két újabb speciális termék jelenik meg a piacon kifejezetten motoros túrák, motoros kirándulások biztosítására. Ezekben a termékekben a hagyományos betegség-baleset típusú fedezetek mellett számos új, motorosokat segítő elem található. Biztosított lehet például 100-100 ezer forintig a motoros és utasának teljes felszerelése – ruha, sisak, kesztyű, különböző protektorok-védőfelszerelések – valamint 50 ezer forintig a motorkerékpáron található zárható doboz és azok tartalma is. Ezeket baleset esetén történő sérülésre és lopásra is biztosíthatjuk, sőt a motorosokat érintő sátorozásra is gondolva, a sátorból történő lopás is szerepel a biztosítási események között.

 

A poggyászra ötvenezerig járhat kártérítés - zárható doboz esetén

Szintén a motorosok igényét kívánja kielégíteni bővített asszisztencia szolgáltatás, mely alapvetően megegyezik az utasbiztosításokban található autó-asszisztencia biztosítással, csak éppen nincs kizárva belőle motorunk meghibásodása, szervizbe szállítása, hazaszállítása, ami igencsak jól jön ha arra gondolunk, hogy egy motorkerékpár esetében már egy egyszerű defekt is tréleres szállítást tesz szükségessé.

A termékek kialakítása egyébként motorosok bevonásával készült, így került bele például unikumként a külföldön tartózkodás maximum. 10 nappal való meghosszabbítása baleset, javítás, illetve extrém időjárási körülmények esetére is.

A Biztosítás.hu szerint az új motoros termékek megjelenése nem csak a motoros társadalom számára nyújt régóta hiányzó utasbiztosítási megoldást, de a biztosítótársaságok számára is jó lehetőség az ügyfélkapcsolatok további építésére. A mintegy 140 ezer rendszámmal rendelkező motorkerékpár tulajdonosainak nagyobb része ugyanis igen drága járművel rendelkezik és a társadalom tehetősebb rétegeiből kerül ki, ami a biztosítók számára jó lehetőség további biztosítások értékesítésére.

A motoros utasbiztosítás egyelőre kizárólag az interneten érhető el. via biztositas.hu

 • Dipshit

  A 100kHUF elég szerény összeg, ha a motoros ruházat pótlásáról van szó!

  Az asisstance szolgáltatás vajon mennyibe kerülhet/nap ? Ésszerű áron kínálva biztos, hogy karikáznám a listán!

  Már két éve, hogy hasonló szolgáltatás után érdeklődtem az utasbiztosítás kötése közben, de csak kikerekedett szemekkel néztek rám!

 • így van, nekem nem is fizettek anno, amikor a motor lezárt dobozából lopták el a holmit.
  ez két fő + motorra jutányos, csak napi 900 Ft körül van összesen, és 75000 ig van helyben javítás/hazaszállítás – ezt kötjük Korzikára is.

 • Dipshit

  900Ft/ nap az nagyon jó! Ha egy héttel hamarabb posztoljátok ezt, már múlt hét hétvégére is kötöttem volna! Mondjuk a legjobb fajta biztosításom volt, mert nem kellett igénybe venni 🙂

 • 😆

 • alvaro

  Pár napos osztrák-szlovén túrákra eddig sose kötöttünk semmilyen biztosítást, de ha elmegyünk hosszabb útra (igen, egyszer egy teljes csizmát tervezünk Szicíliába meg vissza…) akkor minden bizonnyal megtesszük. Ez a napi 900huf nem hangzik vészesnek egy ilyen kaliberű túra mellett.

 • én sem szoktam kötni, mert a bankkártyámhoz tartozik alapból, de a motor assistance miatt most fogok, ennyit megér a dolog.

 • Dipshit

  Sztem felelőtlenség akár 1 napos túra, akár 10, biztosítás nélkül menni. Mert a baj bármikor megtörténhet, és egy egyszerű kéztörésre is kiszámlázhatnak milliókat! Kemény 1300 Ft volt nekem a hétvégére a biztosítás (3 napra), nem éri meg ezen spórolni..főleg úgy, hogy ezen felül több tízezret elkötünk útközben.

 • varajani

  Én elkértem, és elolvastam a bankkártyámhoz járó biztosítás szövegét alaposan. Idézem: kivéve a motorral történő utazást. Vagyis nem vagyok biztosítva.

 • @varajani: én még a bankkártya kiváltása előtt megkérdeztem, szerencsére itt ilyen kitétel nem volt.
  az előző biztosítónál viszont ugyanez a szemétség anno: a 125 cm3 feletti motor az extrém sportnak minősült, vagyis magadra vess, ha motoros vagy és közlekedni mersz. 😕