Elissa mondja: salak és gáz - indulhat a broadside!

Elissa mondja: salak és gáz - indulhat a broadside!

- Kategória: Cikkek, Elissa rovata
2

A hazánkban még kevésbé ismert Flat Track külföldön már komoly kultusszal rendelkezik. Amerikában (Springfield) és Európában is nívós bajnokságokon mutatják be a látványos kanyarban csúsztatás technikáját az indulók.

[wp_bannerize group="cikkek" limit="1"]
.

– De mi is van valójában a név mögött? -  A réz színű, ovális alakú kemény földpálya nyújt lehetőséget a sportág elkötelezettjeinek a versenyzésre. Az egyszerű technika és az egyenetlen pálya ellenére akár 100 km/h – val is „farolva” érkeznek meg egy-egy ívre:

Gépeik - legyenek azok két- vagy akár négyüteműek - kicsit sem mondhatóak átlagosnak. Az egyhengeres, négyszelepes, karburátoros speedwaymotoroktól abban különböznek, hogy általában kéthengeres, hétszázötven köbcentis blokkot „ültetnek” a vázba. Idősebb utcai motorból is átalakítható költségkímélő szakág ez; és nem szükségeltetik hozzá speciális technikai tudás sem, így bátran kipróbálhatja bármelyik hétköznapi motoros is, mint az egyik legolcsóbb motoros technikai sportot:

Szerencsére nem kell messzire utaznunk, ha ilyen versenyeket akarunk látni, hiszen a miskolci Népkertben 2012. október 20-án (szombaton) rendezik a Flat Track FIM Világ-kupát!

Izgalmas programnak ígérkezik, mi biztosan ott leszünk!

Continental 2019