Kösz, inkább két keréken!

Kösz, inkább két keréken!

- Kategória: Cikkek

Huszonhat perc, 3 500 forint. Madrid zsúfolt belvárosában ennyi idő alatt – és ilyen összegből – utazhat egy ember hat kilométert, ha taxit vesz igénybe.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

A magas költségek és a dugóban araszoló tömegek miatt egyre kevésbé vonzó a négykerekű taxi, ezért új, alternatív megoldás után néztek a társaságok. A Moto-Taxival (mely egységes kinézetű, tetőburkolattal ellátott robogók flottája) mindössze 70 eurócent egy kilométer – nagyjából 200 forint -, így az adott távon harmadával kerül kevesebbe a használata, mint a hagyományos személyszállítás. Az idővel is jól gazdálkodnak a sofőrök, hiszen a fenti tesztben a közel félórás utat mindössze tizenhat perc alatt tette meg a filigrán motor, vagyis a kétkerekű szolgálat duplán spórol az ügyfélnek.

moto-taxi
Moto-taxi: olcsó és gyors, a hazai elterjedését mégis nehéz elképzelni…

Már csak két kérdés maradt: a magunkfajta, aki megszokta, hogy kezében van az irányítás – és a kormány -, vajon felülne egy vadidegen mögé, hogy egy félórára rábízza magát, ahogy cikáznak a kocsisorok között? Ugyanakkor az is érdekes, hogy az egyre dráguló taxiköltségek mellett vajon miért nem működik – legalább nyáron – hasonló szolgáltatás a magyar fővárosban?

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. frnciáknál sem tegnap óta van ilyen…

Válasz