Régen motoroztam…

Régen motoroztam…

- Kategória: Cikkek
0

“Régen én is motoroztam!” – hallhatjuk gyakorta parkolókban, benzinkutakon, amikor a vasak látványában gyönyörködők közül megszólal egy-egy bátrabb jelentkező…

Ilyenkor a legrosszabb, amit tehetünk, hogy megkérdezzük: ha ennyire tetszik a dolog, miért nem motorozol most is? Sajnos gyakran belefutunk, hogy kérdés nélkül is rákezdi: tudod, jött a gyerek, nagyobb autó, nagyobb ház, nagyobb… És persze nagyobb költség, amihez az első, komoly értéket képviselő, könnyen eladható “tárgytól” vált meg, a motortól, melyet azóta sem pótolt – maradt hát a vágyakozás.

Kifogás helyett

A Boss Hoss-nál azokra gondoltak, akik nem ismernek kompromisszumot vagy kifogásokat, és történjen bármi, ők kizárólag nyeregben tudják elképzelni az életüket. Megalkották azt a trike-ot, melyet a kerekesszékesek is könnyedén használhatnak, hiszen a gép hátulját egy rámpával egészítették ki, mely így alkalmas arra, hogy egyedül is vezessék a gépet a fogyatékkal élők.

A méretes vasat ugyanaz a gigászi V8-as blokk gyorsítja, mely a kétkerekű változat mozgatásáért is felel, a felépítésből adódóan valószínűleg itt jobban kihasználható a legendás erőforrás nyomatéka az autókra hajazó hátsó felfüggesztés segítségével.

Bármennyire is öszvér lett a járgány, az élmény megérte a belefektetett energiát, hiszen azoknak adja vissza a motorozás élményét, akik önerejükből aligha lennének képesek motorra ülni. És bármennyire is lenézzük a kezelhetetlen, V8-as monstrumot, ennél jobban aligha testesíti meg bármelyik gép a jelszót: Nyeregbe, minden áron!