Pokoli versenypálya épül Borsodban

Pokoli versenypálya épül Borsodban

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

Hatmilliárdos projekt egy “fél-Hungaroring”-ért – a HELL energiagyártó cég bejelentése szerint komoly autó- és motorsport komplexum épül hazánkban.

.

Egy 2 600 méter hosszúságú, rövid, technikás pályát hoz tető alá 2014 tavaszára a konzorcium, mely nem csak a motorosok és autóversenyek fogadására alkalmas – FIA és FIM szabályoknak megfelelő – aszfaltcsíkot foglalja magában, de 3 000 négyzetméteres gokartcsarnokot, hotelt és egyéb létesítményeket is terveznek a borsodi helyszínen.

hell-ring-borsod
Egyelőre csak a “torony” képei láthatók, pedig szívesen mustrálnánk a pálya nyomvonalát is…

A MotoGP és Superbike rajongóknak jó hír, hogy további bővítést is terveznek 2015-2016 között, amivel több mint négy kilométer hosszúságúvá válik a nyomvonal, ezáltal alkalmas lesz a motoros világbajnoki sorozatok fogadására.

A közlemény kiemeli, hogy a befektetés nagyjából nyolc százalékát állami pályázaton nyerte a finanszírozó, az ötszázmilliós támogatást főként munkahelyteremtő és idegenforgalmi szempontok miatt ítélték oda a HELL Ring projektnek. Látva a gombamód szaporodó focistadionokat, igazán dicséretes, hogy végre akadt egy olyan beruházó, aki képes volt megteremteni a motorsportban is az állami közreműködés feltételeit.

Kíváncsian várjuk az első kapavágásokat, hiszen a korábbi sávolyi és alföldi próbálkozások megrekedtek a tervezés szakaszában, pedig égetően nagy szüksége lenne a hazai motorsportnak egy valódi, GP-szintű pályára.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Mintha hasonlóról hallottunk volna már, csak a Balaton környékén…miért érzem azt, hogy valami biztosan közbe szól majd és nem lesz belőle semmi? Tudom, pesszimista vagyok.

Válasz