Egy könyv margójára: 65 éves lenne Drapál János

Egy könyv margójára: 65 éves lenne Drapál János

- Kategória: Cikkek

Egészen különleges kapocs köt Drapál Jánoshoz, annak ellenére, hogy személyesen nem ismerhettem őt.

.

Hol is kezdjem... Egy üveg csodálatos Bock bor, egy jó (motoros) társaság. Youtube, közben beszélgetés. Régi idők motoros videói, Mike "mikethebike" Hailwood, Agostini, Saarinen, stb. Ámulunk az számunkra (még mai technikával is) elérhetetlen tempón, az alig védelmet nyújtó ruházaton, a motorozás, és motorversenyzés VALÓDI hőskorán.

Azután beírom a keresőbe: János + Drapál. "..No videos found for “János Drapál”.."

Szomorúan dőlök hátra az előző nevek többszáz darabos találatai után. Nem létezik, hogy Böröczky Pepinél, vagy valamelyik tehetősebb rajongónál nem akadt egy nyamvadt (csempészett, dollár-boltos stb.) kézikamera, amellyel kilátogatott egy-egy versenyre.

Ez még a technikai háttérre sem igazán fogható, hiszen számos, a 80-as évek legelején készült autó- és motorverseny videót találunk a további keresések közben - akár egyszerű, háztömb körüli rendezvényeket is, itthonról.

Újabb keresés, és egy apró reménysugár a szalagcímben -  kiadták Drapál János replika sisakját.

 

 

 

Két tucat hozzászólás, rossz szokás szerint fele csipkelődő, akadékos. És egy ismerős név a hozzászólók között: Drapál Fecó.

Szó szót követ, levélváltások, és egy nagy élmény: a másfél évtizede elveszett Drapál János könyv újra a birtokomban lesz - és minő megtiszteltetés - fia, Fecó fogja nekem postázni azt.

Ismeretlenül, pár szóból segített egy soha nem látott embernek. Hogy mi a tanulság? Számomra annyi, hogy Motorosnak lenni jó dolog kedves barátaim. Csupa rendes ember mind, higgyétek el nekem.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Úgy gondolom, hogy érdemes végignézni a riportot! :)http://www.youtube.com/watch?v=KxcLpWgbhJU

Válasz