Motoparking: már Magyarországon is!

Motoparking: már Magyarországon is!

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra
6

Minden kívánságunk így teljesüljön! Csak alig pár hete, hogy beszámoltunk az ötletes motoros parkolóról, s egy szorgos hazai szaki – az írást látva – munkához is fogott… Íme, a végeredmény!

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

A városlakó motorosok és a kétkeréken érkező turisták dolgát is nagyban megkönnyíti a Motoparking névre keresztelt megoldás, melyet első körben Angliában, valamint Olasz- és Lengyelországban tesztelnek, s ha sikeresnek bizonyul, Európa többi részén is elterjedhet.

motoparking
Piktogramok segítik a használatot

Lám, a magyar leleménynek nincs párja!

A hazai mesteremberek nem vártak a nyugati csodára, hanem maguk valósították meg azt, elkészítve az ország – és talán a régió – első, valóban motorosbarát parkolóját. A Granárium étterem és panzió előtt bukkantunk a meglepő újításra, ami azonnal be is csábított minket:

A Granáriumnál tényleg gondoltak a motorosokra... Jó ötlet, profi kivitelezés!
A Granáriumnál tényleg gondoltak a motorosokra… Jó ötlet, profi kivitelezés!

Ott elmondták, hogy valóban helyben készültek a motorosokat csábító fémdobozok, ahová a sisakot, kabátot pakolhatják a betérő vendégek, hogy ebéd közben ne kelljen a motoron hagyott értékekkel törődniük.

motoparking
Vagy féltucat tároló és lezáró várja a kétkerekűeket és tulajdonosaikat

Nagyszerű kezdeményezés, és reméljük, hogy a kivitelezést látva más is kedvet kap, hogy ne csak a motorosbarát helyek elnevezésében vagy hirdetéseiben, de a szolgáltatásokban is hasonlóan kedveskedjen a kétkeréken érkezőknek. Granárium, le a kalappal – gratulálunk a remek munkához!

Nem csak bőroverállnak: a méretesebb tőrakabátok is kényelmesen beférnek azárható rekeszekbe
Nem csak bőroverállnak: a méretesebb túrakabátok is kényelmesen beférnek a zárható rekeszekbe

Ha Te is meglátogatnád, a fővárosból nyugat, észak-nyugat felé indulj , és Nagysáp legmagasabb pontján, a Granárium dombon megtalálod a helyet. Jó utat, jó parkolást!