Motoparking: már Magyarországon is!

Motoparking: már Magyarországon is!

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra

Minden kívánságunk így teljesüljön! Csak alig pár hete, hogy beszámoltunk az ötletes motoros parkolóról, s egy szorgos hazai szaki – az írást látva – munkához is fogott… Íme, a végeredmény!

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

A városlakó motorosok és a kétkeréken érkező turisták dolgát is nagyban megkönnyíti a Motoparking névre keresztelt megoldás, melyet első körben Angliában, valamint Olasz- és Lengyelországban tesztelnek, s ha sikeresnek bizonyul, Európa többi részén is elterjedhet.

motoparking
Piktogramok segítik a használatot

Lám, a magyar leleménynek nincs párja!

A hazai mesteremberek nem vártak a nyugati csodára, hanem maguk valósították meg azt, elkészítve az ország – és talán a régió – első, valóban motorosbarát parkolóját. A Granárium étterem és panzió előtt bukkantunk a meglepő újításra, ami azonnal be is csábított minket:

A Granáriumnál tényleg gondoltak a motorosokra... Jó ötlet, profi kivitelezés!
A Granáriumnál tényleg gondoltak a motorosokra… Jó ötlet, profi kivitelezés!

Ott elmondták, hogy valóban helyben készültek a motorosokat csábító fémdobozok, ahová a sisakot, kabátot pakolhatják a betérő vendégek, hogy ebéd közben ne kelljen a motoron hagyott értékekkel törődniük.

motoparking
Vagy féltucat tároló és lezáró várja a kétkerekűeket és tulajdonosaikat

Nagyszerű kezdeményezés, és reméljük, hogy a kivitelezést látva más is kedvet kap, hogy ne csak a motorosbarát helyek elnevezésében vagy hirdetéseiben, de a szolgáltatásokban is hasonlóan kedveskedjen a kétkeréken érkezőknek. Granárium, le a kalappal – gratulálunk a remek munkához!

Nem csak bőroverállnak: a méretesebb tőrakabátok is kényelmesen beférnek azárható rekeszekbe
Nem csak bőroverállnak: a méretesebb túrakabátok is kényelmesen beférnek a zárható rekeszekbe

Ha Te is meglátogatnád, a fővárosból nyugat, észak-nyugat felé indulj , és Nagysáp legmagasabb pontján, a Granárium dombon megtalálod a helyet. Jó utat, jó parkolást!

 

Continental 2019

Facebook Comments

6 Comments

 1. Bozsoki Csaba

  A legjobb az lenne, ha nem lopnának… de ha már ilyen világunk van, hát éljen és virágozzon a házigazda vállalkozása!!

  1. Persze, az lenne a legjobb, ha nem lopnának. De mivel ez nem teljesül, így az ötlet nagyon is jó és követendő szerintem. Sok ilyet szeretnék látni.

 2. Van vagy 200 ezer motor itthon és szerintem nem a csórók túráznak. Csak a vak nem látja hogy érdemes foglalkozni velük. Jó kezdeményezés, gondolom motorosok a hely vezetői is 🙂

 3. Ez nagyon biztató, remélhetőleg bejön az étterem számítása és sok motoros fog élni a lehetőséggel, jól megy majd a bolt és a vendégek is elégedettek lesznek.
  Mindemellett már az is nagyon jól jönne, ha több, kifejezetten a motorosok részére dedikált parkolóhely lenne, ahol kisegítésként lehetnének a leláncoláshoz is lehetőségek – éppen úgy,mint a bringásoknak. Elegendő lenne pár beállóhely amelyek mindegyikéhez lenne telepítve pl. egy un. horgony, vagy mondjuk az első/hátsó kerekekhez helyezett bokamagasságú korlát – ezekhez már nyugiban lezárhatja a biker a bringát. És ha van egy topcase, abba a kupak és a kabát már elfér (feltéve, ha egyedül van a vaslovas).

 4. Én is sokat motorozok arrafelé.
  A multkor csak néztem, mi az a sok “doboz” 🙂 Nagyon tetszik, hogy gondolnak a motorosokra. Legközelebb kipróbálom. Egyébként ha bajna felé mész még az étterem után egészen tatabányáig jó az út, egész élvezhető kanyarokkal. Mindenkinek ajánlom!

Válasz