Motoros összetűzés a color miatt

Motoros összetűzés a color miatt

- Kategória: Hírek

Végre kiderült, hogy nem területfoglalásról volt szó – egyszerűen a hátukra hímzett color, és annak tartalma vezetett az összecsapáshoz, melyben több motoros meghalt…

 

Kilenc halálos áldozatot követelt a texasi Wacóban egy fegyveres összecsapás, amelyben legalább öt amerikai motorosbanda tagjai estek egymásnak. A lövöldözéssel kapcsolatban a helyi hatóságok először 192 ember őrizetbe vételéről számoltak be. Az elfogott motorosokat előbb egy kongresszusi központba szállították, és csak onnan vitték őket a megyei börtönbe. A rendőrök több mint száz fegyvert foglaltak le. A konfliktus helyi idő szerint vasárnap kora délután, egy autópálya menti zsúfolt bevásárlóközpont Twin Peaks nevű étterme mellett tört ki. Nyolcan a helyszínen, egy kilencedik ember pedig a kórházban halt meg. Mindannyian motoros bandák tagjai voltak.

Bandidos-Motorcycle-Club-logo-Bridge-Boy-jpg

Az összecsapás tizennyolc sebesültjét szúrt és lőtt sebekkel vitték kórházba. A rendőrség szerint nem volt közöttük kívülálló. Az őrizetbe vettek ellen szervezett bűnözéssel kapcsolatos bűncselekmények miatt fognak vádat emelni. A lövöldözés közvetlen oka az első jelentések szerint egy parkolóhely körüli nézeteltérés lehetett. Egy, a CNN-nek nyilatkozó, az egyik bandába beépült rendőr azt állította, hogy a konfliktus valódi indítéka ennél bonyolultabb volt: a Texasban önmagát egyeduralkodónak tekintő Bandidos motoros banda és a feltörekvő Cossacs csapott össze, mert az utóbbi csoport tagjai is a hátukra hímeztették az állam nevét. Ezt pedig a domináns csoport a saját privilégiumának tekintette. Az előzetes vizsgálatok során a nyomozók arra a megállapításra jutottak, hogy a konfliktus az étterem mellékhelyiségében kezdődött, és onnan terjedt át a parkolóra. A Twin Peaks előtt vasárnap több tucatnyi motort állítottak le. A rendőrség előre tudott a találkozóról, ezért megerősítette jelenlétét az étteremnél.

A color, azaz a hátukra varrt azonosító, jelkép miatt tört ki az összecsapás, melyben több motoros meghalt
A color, azaz a hátukra varrt azonosító, jelkép miatt tört ki az összecsapás, melyben több motoros meghalt

A hiányos öltözetű pincérnőiről ismert étteremlánc helyi egységénél előbb ökölharc tört ki, majd üvegek, bokszerek, furkósbotok, láncok és kések kerültek elő, végül lőfegyverek is eldördültek. Több motorost rendőrök lőttek meg; az egyelőre nem derült ki, hogy halálos lövést is leadtak-e. Három motorost, aki később azért próbált a helyszínre jutni, hogy bosszút álljon társaiért, őrizetbe vettek. A rendőrség szerint beavatkozásuk életeket mentett meg. Helyszíni beszámolók szerint az összecsapás után a Twin Peaks és egy szomszédos üzlet parkolóját, valamint az étterem belsejét földön heverő testek és töltényhüvelyek borították. Az incidens hatalmas pánikot okozott a környéken. A helyszín körül megerősítették a biztonsági őrizetet a további összecsapások megelőzése érdekében. Jelentések szerint Wacóba hétfőn újabb motorosok érkeztek, akik rendőröket fenyegettek meg.
A Texasi Szeszesital-bizottság legkevesebb hét napra bezáratta a Twin Peakset a közösséget fenyegető veszélyre hivatkozva. A hatóságok arra kérték az étterem vezetőit, hogy mondják le motoros bandák vasárnapi találkozóját. de ők ezt megtagadták. A Twin Peaks hálózat hétfőn visszavonta a wacói üzlettől a franchise-ban kiadott névhasználati jogot.

A wacói ügy kivizsgálásába a helyi rendőrség mellett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Iroda (ATF) is bekapcsolódott. A feszültség hónapok óta fokozódott a bandák között. A texasi közbiztonsági minisztérium egyik 2014-es felmérése fokozottan veszélyesnek minősítette a Bandidosmotoros bandát, s ugyanebbe a kettesszintű veszélyességi kategóriába tartozik a Bloods, a Crips és az Aryan Brotherhood. A dokumentum nem tett említést a Cossacs elnevezésű csoportról.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint az 1960-ban alapított Bandidos, amelynek az Egyesült Államokban és 13 más országban 2-2,5 ezer tagja lehet, egyebek között kokain- és marihuána-kereskedelemmel, valamint metamfetamin előállításával, szállításával és terjesztésével foglalkozik. A Bandidos az egyik legnagyobb motoros banda, a Hells Angels riválisa.

A motoroshírek rovat támogatója az Autóalkatrész24.hu, a minőségi autó- és motoralkatrészek webáruháza.

Continental 2019

Facebook Comments

3 Comments

  1. Ezek nem motorosok, csak egy szánalmas csürhe, akiknek magamutogatás céljára, kellékként van vasuk.

    1. LastNomad Jam Blask Wulkanów

      ez azért egy kicsit erős megfogalmazás volt a részedről remélem ezt tudod. Nem az MC seket akarom védeni de amit ők csinálnak az egy életforma és rengeteg kötelezettséggel jár. Mint kiderült a cikkből keményen alvilági körökben mozognak, szóval ha valaki jön és beleugat a piacba az hamar a föld alatt találja magát……..ezt csinálja az alvilág is csak annak nem keritenek ekkora feneket…..

      1. Tehát akkor most végül az önfeledt motorozás a fő profiljuk, vagy csak így mutogatják magukat, bandában, jelezve, hogy micsoda jelenlétük van?

Válasz