Rossi megnevelte Marquezt

Rossi megnevelte Marquezt

- Kategória: Cikkek, Verseny

A futam elején egyértelművé vált, amiről a Doctor korábban beszélt: Marqueznek tényleg csak az a célja, hogy Lorenzót segítse vb-címhez. Az ifjú spanyol azonban ráfázott a taktikázásra…

 

A Maláj Nagydíj rajtja után gyorsan kialakult egy vezető négyes, Pedrosa, Lorenzo, Rossi, és Marquez sorrendben. Míg Marquez Lorenzót egyszerűen elengedte a pálya első harmadában a szűk jobbosban, Rossinak többször is visszavágott, elé kerülve pedig rendre belassított, így a páros hátránya csakhamar 2-3 másodpercre nőtt Lorenzo mögött.

A Doctor megelégelte a dolgot, és tucatnyi oda-vissza csörte után a célegyenes előtti második kanyarban beszúrt Marquez mellé, és nemes egyszerűséggel kiterelte a spanyolt a külső ívre, miközben mindvégig rá nézett, jelezve: ez sport, és nem játék, nem tűri az efféle játszadozást:

#SepangClash! http://bit.ly/SepangClash-MalaysianGP-f

Szerző: MotoGP2015. október 25.

Marquez nem nyugodott bele, megpróbálta test-test elleni küzdelemben eldönteni a párbajt, azonban ekkor nekiment Rossinak és elesett, így a Doctor magára maradt a harmadik helyen. Igaz, ez a nem éppen udvarias csata további három másodperc hátrányt eredményezett, így a yamahásnak esélye sem volt utolérni csapattársát.

Az élen ezalatt Pedrosa könnyedén rázta le magáról Lorenzót és nyerte meg a futamot, így a végső sorrend Pedrosa, Lorenzo és Rossi lett, amivel az utolsó, spanyol futam előtt hét pontra olvadt a Doctor előnye csapattársával szemben. Ráadásul a Honda vezetősége azzal vádolja Rossit, hogy megrúgta ellenfelét, és Marquez ezért esett el, így nem kizárt, hogy ez a futam nem a kockás zászlóval ér véget…

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Orosz Pál

    Néztem a vissza játszást és az az érzésem, hogy Marquez rá feküdt a dokira és azért, hogy ne fektesse meg Őt egy kicsit el tolta magától. Nem tudom, hogy mennyire szabályos az, hogy valaki testi kontaktust alakit ki verseny közben, de ha valakit büntetni kell akkor az Marquez hiszen Ő provokálta ki a szituációt. Hozzá tenném, ha velem játszották volna el ugyan ezt, valószinüleg hasonlóan cselekedtem volna. Ennek lehetett volna sokkal rosszabb kimenetele főleg, ha mind a ketten elesnek és valamelyikük komolyabban megsérül. Amennyiben megnézzük a Marquez kamerájának a felvételét tisztán látszik, hogy ráfekszik a Dokira.

Válasz