Rossi megnevelte Marquezt

Rossi megnevelte Marquezt

- Kategória: Cikkek, Verseny
1

A futam elején egyértelművé vált, amiről a Doctor korábban beszélt: Marqueznek tényleg csak az a célja, hogy Lorenzót segítse vb-címhez. Az ifjú spanyol azonban ráfázott a taktikázásra...

A Maláj Nagydíj rajtja után gyorsan kialakult egy vezető négyes, Pedrosa, Lorenzo, Rossi, és Marquez sorrendben. Míg Marquez Lorenzót egyszerűen elengedte a pálya első harmadában a szűk jobbosban, Rossinak többször is visszavágott, elé kerülve pedig rendre belassított, így a páros hátránya csakhamar 2-3 másodpercre nőtt Lorenzo mögött.

A Doctor megelégelte a dolgot, és tucatnyi oda-vissza csörte után a célegyenes előtti második kanyarban beszúrt Marquez mellé, és nemes egyszerűséggel kiterelte a spanyolt a külső ívre, miközben mindvégig rá nézett, jelezve: ez sport, és nem játék, nem tűri az efféle játszadozást:

#SepangClash! http://bit.ly/SepangClash-MalaysianGP-f

Szerző: MotoGP2015. október 25.

Marquez nem nyugodott bele, megpróbálta test-test elleni küzdelemben eldönteni a párbajt, azonban ekkor nekiment Rossinak és elesett, így a Doctor magára maradt a harmadik helyen. Igaz, ez a nem éppen udvarias csata további három másodperc hátrányt eredményezett, így a yamahásnak esélye sem volt utolérni csapattársát.

Az élen ezalatt Pedrosa könnyedén rázta le magáról Lorenzót és nyerte meg a futamot, így a végső sorrend Pedrosa, Lorenzo és Rossi lett, amivel az utolsó, spanyol futam előtt hét pontra olvadt a Doctor előnye csapattársával szemben. Ráadásul a Honda vezetősége azzal vádolja Rossit, hogy megrúgta ellenfelét, és Marquez ezért esett el, így nem kizárt, hogy ez a futam nem a kockás zászlóval ér véget...

Continental 2019

Facebook Comments