Jó lenne, ha mindenki motorozna!

Jó lenne, ha mindenki motorozna!

- Kategória: Vélemény
0

Persze mi is erre buzdítjuk a közlekedőket, de a fenti idézet mégsem tőlünk származik, hanem egy civil, kívülálló lap munkatársától. Meg is indokolja, miért lenne ez jó.

Sajnos a szerző nem tette közzé a nevét, így nincs kinek megköszönnünk a Mosthallottam.hu-n megjelent kedves sorokat, pedig igazán lenne mit – remek írás:

“Észrevetted már? A motorosok köszönnek egymásnak. Mindig. Nem látványosan, nem feltűnően. Csak egy apró, szinte láthatatlan emelés az ujjaikkal, tenyerükkel, kézfejükkel, nagyritkán a karjukkal. Külső szemlélő gyakorlatilag észre sem veszi. Egy jel, amiből mindketten értik, hogy ugyanannak a közösségnek a tagjai. Mindegy, hogy MZ-n vagy Goldwingen ülnek, bőrszerkóban vagy klottgatyában, közösséget vállalnak a másikkal.

harley davidson fesztivál felvonulás 2011 alsóörs motoros
A motorozás mint követendő példa

És azt észrevetted, hogy egy lerobbant motorosnak az út szélén integetnie sem kell, mert az arra haladó motoros megáll, hogy segítsen? Mert az az apró, szinte láthatatlan kézmozdulatban ez is benne van. Íratlan szabályok és emberi normák, amit elfogadnak és betartanak.

Milyen jó lenne, ha ebben az országban mindenki motorozna.”

Hegylakók különvélemény: Persze mi motorosok tudjuk, hogy ez egy kicsit idealizált kép, de az biztos: élhetőbb hely lenne kis országunk, ha több odafigyeléssel, nagyobb összetartással fordulnánk egymáshoz, s a motorozás erre egy kiváló iskola. Legyen hát, részünkről nem bánjuk, ha tavasztól mindenki motorra pattan…