Rekorddal ünneplik a századik születésnapot

Rekorddal ünneplik a századik születésnapot

- Kategória: Hírek
0

2016 a legeredményesebb évnek ígérkezik a BMW Motorrad történetében, hiszen a novemberben értékesített 9 375 darab kétkerekű 19,5 százalékos gyarapodásnak felel meg az előző novemberhez mérten, így az év végi rekord is garantált…

A szegmens egész éves eladási mutatója november végén 136 393 darabnál állt, amely 5,4 százalékos abszolút javulást jelent, melyhez az olyan sikermodellek is hozzájárultak, mint a sportos, mégis sokcélú S 1000 XR vagy éppen a kedvező árú G 310 R. miközben négykerekűekből már több mint 2,1 millió darabot értékesítettek idén.

Méltó jubileum

A BMW Group egyébként 2016-ban ünnepli fennállása századik évfordulóját. Centenáriuma alkalmából elkészített különleges járműtanulmányával minden korábbinál előrébb tekint a jövőbe, hogy egyfajta járműtechnológiai vízióként reális megoldásokat kínáljon az emberiség három évtized múlva jelentkező mobilitási szükségleteire:

– Ilyenek lesznek a motorkerékpárok harminc év múlva, egy minden részletében hálózatba kapcsolt világban – a digitális korszak egyfajta kézzelfogható, tradicionális élményfaktoraként. A motorozás mindig is a szabadságról és a hétköznapokból való kiszakadásról szólt: amikor motorra ülsz és meghúzod a gázt, teljesen szabad vagy. Ezt kínálja a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány is. Kiutat a hétköznapokból – fogalmazott Edgar Heinrich, a BMW Motorrad járműtervező-részlegének vezetője.