Felejtsd el a napszemüveget!

Felejtsd el a napszemüveget!

- Kategória: Hírek

Hasznos és roppant elmés találmány – már csak az a kérdés, mikor bukkan fel megfizethető áron…

 

Az AMI Powersports mérnökei bizonyára maguk is motoroznak, és jól ismerik az erős napsütésből adódó problémákat. A tükröződő fehér aszfalt, alagútból kiérve a vakító fény vagy reggel este az alacsonyan járó nap? Mindannyian szenvedtünk már ezektől. A sisakba épített, felnyitható napszemüvegek ugyan elmés megoldások, de az olcsóbb fejvédőkben gyakran már 1-2 szezon után kilazul a mechanikájuk, ezért zajossá és kényelmetlenné válnak, a hagyományos napszemcsi pedig egyszerűen nem megoldás, így muszáj volt valami jobbat kitalálni. Ez lett az Akari AX12:

Kiváló ötlet

Az AMI fejlesztése gombnyomásra elsötétíti a plexit és persze fordítva, ha a vezető úgy kívánja. A kezelőszerv kicsi és könnyű, a sötétedő fólia elegáns, kikapcsolt állapotban alig látszik és rendkívül gyorsan, hatékonyan működik. Ugye kitaláltátok: a sok remek tulajdonság hátránya a viszonylag magas ár: átszámítva csaknem negyvenezer forintot kóstál a szerkezet, amire import esetén még forgalmi adó is kerül, amivel együtt már inkább ötvenezerhez közelít, szóval nem egy villámtréfa. Persze más, hasonló működésű, de sajnos még borsosabb árú termékek eddig is elérhetők voltak, ahogy arra Árpi is rávilágított:

Halkan jegyzem meg: már alig várom, mikor bukkan fel a kínai klónja az Aliexpresszen, kicsit továbbfejlesztett kivitelben, ingyen szállítással, valahol 50 euró környékén…

Continental 2019

Facebook Comments

3 Comments

  1. És a pin lock-os plexire hogyan teszem rá belül?

  2. Ez a plexi nyilván nem lesz karcos, nem kell hozzá elem – ami a merülésével párhuzamosan hozza magával a problémás működést -, és el sem tud romlani, mint a mechanikus napszemcsi…
    Egyébként sem ér semmit, mert nem lehet a telóról vezérelni, sem a fácsét behívni rajta, így nincs létjogosultsága.

  3. Erre csak a sajnálatos jelzőt tudom így hirtelen felhozni. Már az ötlet is halva született, ágyúval lőnek verébre. Amennyit kérődztek rajta és amilyen drága, ennél nagyságrendekkel többet, értelmesebbet is ki lehetett volna hozni a projektből. Ebben a formájában meg egy beépített napszemüveg nagyságrendekkel jobb opció.

Válasz