Azt hittem, sérthetetlen vagyok – tévedtem…

Azt hittem, sérthetetlen vagyok – tévedtem…

- Kategória: Vélemény
0

Csak hogy elkerüljük a vitákat, gyorsan leszögezem: Jómagam nem tartozom az átlagos motorosok közé. Nem okoltam tehát az aszfaltot, a hideget, a port, a forgalmat és a csillagok állását, amikor elestem a motorral. Béna voltam, ennyi – tanulságos sztori kerekedett belőle.

Április elején öreg, hűséges csatalovammal (Honda X11) csorogtam át Diósd irányából Törökbálinton. Fáradtan bambultam, így nem vagyok biztos abban, hogy a lejtős szakasz alján lévő zebránál állt-e autó. Elég hirtelen történt minden, kiesetek a fejemből a részletek, de mintha megállt volna az előttem haladó kocsi a zebránál. Már nagyon közel voltam, mikor észrevettem a közeli veszélyt, és ösztönösen a fékbe martam. Amint hozzáértem, máris kicsúszott az első kerék, és már feküdtem is a Malac jobb oldalára, míg a bal fele az aszfalttal csókolózott éppen. Kereshetnék mindenféle ürügyeket, de ezt én kottáztam el. Na jó, ha fekete aszfalton történik, jó eséllyel megállok lábon, de itt, a nagy forgalom miatt kifényesedett, egyébként is csúszós ún. fehér aszfalton esélyem se volt.

A gép köszöni szépen, jól van – a bukógomba ismét bizonyította, milyen príma befektetés is volt

Közel a segítség

Szerencsére a tempó igen csekély volt, és bár nem viseltem kesztyűt, sérülés nélkül megúsztam. Alkaromat enyhén megsúroltam kabáton keresztül, megfoszlott a cordura szövet, de minden tette a dolgát. Bal bokám felett érzek némi ütődést, de látható jele nincs. Nem is értem, ott mi történhetett, hiszen nem maradt a motor alatt. A vas amúgy jól van, az LSL bukógomba tette a dolgát. Ezen kívül a rendszámtábla-keretem pattant el és az egyik helyzetjelző izzó csúszott ki a foglalattal együtt a lámpatestből.

Száz szónak is egy a vége: Nem vagyunk sérthetetlenek. Fontos tanulság, hogy nem kell 180-al száguldani, hogy baj legyen. Amikor megszokott környezetben, otthonosan, lazán haladsz, el-elbambulva, sokkal hamarabb megvan a baj, hisz’ nem számítasz rá.

Akárhogy is, köszönöm a Red Baron Törökbálintnak a segítséget: Ha már a szomszéd utcában vettem talajmintát, odasiettem, kértem egy szerszámot, hogy helyre igazítsam a tükrömet. Ők viszont szerszám helyett gyorsan megnézték, minden a helyén van-e, ne nekem kelljen az esés utáni kapkodásban szenvedni vele. Mi több, kaptam egy új rendszámkeretet is a törött helyett, és csak úgy engedtek tovább, hogy megnézték, tényleg minden rendben van a vassal és velem. Nem győzök hálás lenni nekik – ezúton is köszönöm, srácok!