GumiGuru: Mit tegyek Kawasaki ZZR1200-ra?

GumiGuru: Mit tegyek Kawasaki ZZR1200-ra?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Üdvözlet, szeretnek segítséget kérni a gumiválasztáshoz. Egy Kawasaki ZZR1200 -ra kellene, hosszabb túrákhoz. Idén tervezek vele Horvátországba egy hosszabb kirándulást, és még ki tudja…  Szeretném, ha az egyenesfutása, a kanyarstabilitása jó lenne, és a nedves felületeken is megállná a helyét. Mi lenne a legjobb választás? A választ előre is köszönöm.

VÁLASZ

Kedves Érdeklődő!
A modern abroncsok, kategóriától függetlenül legyen az sport vagy sport/túra gumi mind rendelkeznek olyan tulajdonságokkal melyek alap kitételei ezeknek az abroncsoknak. Sok esetben a stabilitás kérdése, csak egy helyes guminyomáson múlna. Mivel számodra az utóbbi variáció jöhet szóba főleg a hosszú táv futás és a nedves tapadás miatt, így ezektől a kitételektől nem kell tartanod. Sokadjára kell sport/túra gumit ajánlanom gyakorlatilag ugyan arra a felhasználásra. Erre szinte bármelyik modell alkalmas, így márkától függetlenül tudok javasolni neked gumikat.  Ha jó ár/érték arányú darabokat keresel akkor a régebbi modellek közül érdemes választanod, mint pl Michelin Road2, Bridgestone Bt023, Metzeler Z8.

Kawasaki ZZR1200

Amennyiben fontos a jobb tapadás akár nedves körülmények között is, akkor az új szemléletben tervezett gumik ezen a téren többet tudnak nyújtani, viszont a valamit valamiért elv itt is fenn áll, élettartamban emiatt kevesebbet mehetsz el velük. Itt is ki kell hangsúlyoznom ez motor, motorozás és terhelés függő , egy újabb gumival is minden gond nélkül lehet 12-13 000 km-t is menni. Ilyen szempontból egy Horvát túra, meleg autópályázás stb nagyobb mértékben koptathatja az újabb lágyabb összetételű abroncsokat,így érdemes lehet egy régebbi tartósabb modellt választanod.