Közgyűlés: A robogók, motorok se mehessenek szmogriadó alatt!

Közgyűlés: A robogók, motorok se mehessenek szmogriadó alatt!

- Kategória: Hírek

Szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés a szmogriadó szabályainak szigorítását. A változások egyik vesztesei a robogósok lehetnek…

 

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben az áll, hogy – az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben – kiterjesszék a tiltást a rendszám nélküli segédmotoros kerékpárokra és robogókra. Egyben könnyítést is tartalmaz a beadvány, ugyanis a forgalmival rendelkezők már a riasztási fokozat idején,  azaz nem csak a forgalomkorlátozás által érintett napokon használhatnák ingyenesen a tömegközlekedést, sőt egy forgalmival annyian utazhatnak, ahány fős maga a jármű.

szmogriado
Rendben, akár ketten is ingyen utazhattok a villamoson egy motorforgalmival, de mi lesz a pizzafutárokkal?

Szmogriadó: ki viszi az ebédet?

Kérdés, hogy miként kapják meg az ebédjüket azok, akiknek télen is motorosfutár viszi a finom falatokat, hiszen a javaslat szerint a motorkerékpárok – környezetvédelmi vizsgálat híján – nem kapnak érvényes besorolást, azaz egy csapásra a rendszámos és a forgalmi nélküli kétkerekűek is végleg parkolópályára kerülnek.

Frissítve:

Az előterjesztést végül nem tárgyalta a Közgyűlés, várhatóan ősszel, a szmogszezon beköszönte előtt kerül újra terítékre. Ha döntés születik, természetesen arról is beszámolunk.

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

 1. Hevesi Béni

  Nem csak a robogós kaja szállítókról van szó. Rengeteg helyre kocsival viszik a kaját, de a cégek közötti irat szállítást is futárok intézik a könyvelési, grafikai munkákon át, az adóbevallások kézbesítéséig. Ha ezek leállnak, akkor napok alatt káosz lesz a gazdaságban a késések miatt.

  1. Főleg hogy nem a járművek a szmog okozói, hanem a vegyestüzelés, de semmi képen nem a 2 literes fogyasztású robogók. Oké hogy egy lepukkant tragacs tud füstölni, de ha jól be van állítva, akkor egy MZ sem füstöl modern olajjal.
   Sőt legutóbb egy Trabantra csodálkoztam rá hogy milyen kellemes “versenymotor” illata van a szintetikus 2T olajtól…és természetesen nem füstölt az sem.
   Autóm egy Prius, házamat idén alakítom át passzívháznak, napelemeket jövőre tervezem felrakni, LED-es lámpa van mindenhol a lakásban, szóval mondhatjuk hogy nem tojok a témára, de cseppet irracionálisan túllihegik néha ezt a nagy zöldségesdit, mert pl. nekem le kell tenni a motort és beülni a kocsiba, ami annak ellenére hogy hibrid 2 literrel többet fogyaszt, és még a dugót is növeli.

 2. Németh Zoltán

  BKV Ikarusz buszokat miért nem tiltják ki szmogriadókor? Csak nem attól félnek, hogy a nép elzavarná ezt a tehetségtelen bandát?

 3. Molnár Béla

  ideje volna összefogni és az idiótákat elküldeni a pi…..ba… végül is azért választunk vezetőket hogy minket képviseljenek és nem ellenünk legyenek !!!

Válasz