„Csak egy motoros, előzz nyugodtan!”

„Csak egy motoros, előzz nyugodtan!”

- Kategória: Gyorshírek
6

A 112Press tette közzé a lenti videót, hogy az autósok is ráeszméljenek: mit kockáztatnak a pár másodperc előnyért cserében…

A személyautó már nem tudott visszatérni a sávjába, így a motoros kényszerült az út szélére. A sisakjára bökve jelezte az autó vezetőjének, hogy szerinte nem normális… A felvétel messziről készült, de ha ilyen távolságból kiszúrtuk a veszélyes manővert, akkor talán a piros autó sofőrjének is látnia kellett volna a szemből érkező motort – áll a bejegyzésükben:

Ráfékeztél? Az már közúti veszélyeztetés…

Kedves Autóvezető! Ha nem is történik baj, mert a motorvezető – ahogy most is – az út szélére húzódva elkerüli az ütközést, a Közúti veszélyeztetés mint bűncselekmény akkor is fennáll.  Legyen szó bármilyen manőverről (szemből előzés, leszorítás, szándékosan vészfékezésre kényszerítés stb.) mind-mind ide tartozik. Szóval, ha már a másik testi épsége nem számít, legalább a börtönnel fenyegető bűncselekmény ténye tartson vissza az efféle előzésektől…

 • LaciK

  Csak most hétvégén vagy 3 ilyennel találkoztam. 4. autós volt csak aki inkább visszakozott, amikor rájött hogy jövök. Hosszú belátható egyenesen, normális tempót mentem. Pont az ilyen kielőzgetések miatt mindig elveszem a gázt ha látom hogy több autó jön szembe.

  Gyorsan hozzáteszem a 3 taplóra számolatlan olyan esett, akik készülődtek az előzéshez, de nem előztek rám.

  Következő havi fizuból veszek egy kamerát a motorra.
  Érdekes lenne egy vlogot indítani amin kielemezgetem a közlekedési szituációkat 🙂

  • Daniel Kristof Kiss

   Nekem van kamera a sisakomon, nincs idöm minden nap megvágni ezeket.
   “személyiségi” jogok miatt macerás a vlog.

   • LaciK

    GoPro klónom nekem is van, de nincs kedvem azzal vacakolni.
    Ezt akarom beépíteni fixen, vlogtól függetlenül, csak dashcam jelleggel is.
    https://www.innovv.com/product-page/innovv-k1-moto-recording-system

    Személyiségi jogok miatt nem kell aggódni YT kellően túltömöríti a videókat hogy se a rendszámok, se az arcok ne legyenek felismerhetőek 🙂

    Igényes vlog valóban nagy meló, de ha csak az eseteket kivágom, kommentálom az talán vállalható hobbiból.

 • Botos Ági

  De nem tartja vissza!!!

 • Laszlo Sz

  Már bocs, de a magyar közlekedésrendészeti realitást figyelembe véve ez:
  “börtönnel fenyegető bűncselekmény ”
  erős túlzás. A magyar utakon két félelmetes dolog van az “antiKRESZtusok számára: ismert / meglátott sebességmérő, illetve a rendőrautó. Ekkor fékeznek egy nagyot, függetlenül attól, hogy esetleg eleve lassabbak, mint a megengedett, amiben ki is merült a közlekedési ismerettáruk.
  Pont ez az oka, hogy ránk előznek nyugodtan (ülhetünk autóban is), vagy pl. az, hogy egyeseket a kijelölt gyalogosátkelőhelyen majd’ vagy ténylegesen is elgázolnak – mert bár a kresz szerint szent, de a közlekedésrendészet szerint csak a piros karikás táblák azok…

  Kérdés, hogy ezen (a mentalitáson) mivel lehetne változtatni:
  1. milyen felvétel, illetve rögzítő eszköz volna szükséges ahhoz, hogy a hatóság a helyette elvégzett (hivatalos eljárásban is használható) munka alapján kirója a megfelelő büntetést.
  2. ha számukra nem felel meg semmilyen felvétel, akkor viszont őket jelenteném fel, mint a közlekedés rendjét fenntartani hivatott, ám alkalmatlannak bizonyuló szervet, amely kötelességet mulaszt.

  • LaciK

   Úgy tudom a bíróság elfogad minden felvételt egy bizonyítási eljárás során, ha garantálható hogy nem volt manipulálva. Ez kb. azt jelenti, hogy az eredeti adathordozón kell lennie amire az eredeti rögzítés történt, tehát ha esemény van ki kell venni az SD kártyát mert az a tárgyi bizonyíték, amire a feljelentést alapozod.
   És bár jogilag nem készíthetsz felvételt a felvételen szereplők engedélye nélkül, de ennek ellenére használható bizonyítási eljárásnál ha mégis elkészült.