GumiGuru: Lecseréljem a puha sportgumit a hosszú túrák előtt?

GumiGuru: Lecseréljem a puha sportgumit a hosszú túrák előtt?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 750-es GSX-R-emet Conti Sport Attack-al használom (most vettem egy párat). Idénre tervezek két 1500 km-es túrát, utassal plusz csomagok. Szerinted megéri ez miatt (és remélem jövőre is) másik gumikat venni/átszereltetgetni? Ha igen, akkor melyik legyen az?

Köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Véleményem szerint nem érdemes külön garnitúrákat tartani egy egy hosszabb túrázás miatt, a motor egy könnyű gép, utassal és csomagokkal terhelve sem okoz az abroncsnak túlzottan nagy terhelést. Legfőképp az autópályázást kerülném, a gumik “kímélése” miatt, ha ez egy szempont. Az abroncs kategóriájából adódóan egyébként is gyorsabban kopik, hisz egy sport abroncsról beszélünk.

Egy túra miatt kár cserélgetni

A kerekek ki-be szerelése, a gumik szerelgetése és az erre szánt idő és költség szerintem nem ér annyit, ezt a plusz én inkább beletankolnám a motorba. Ha mindenképp cserélgetni szeretnéd, szerintem elegendő maximum egy hátsó gumit venned, és azt váltogatni egy ilyen “hosszabb” túra alkalmával. Melyik abroncs legyen? Válassz egy olcsóbb kategóriás sporttúragumit, amit nem sajnálsz ha elkopik, hisz’ ez lesz a feladata.