GumiGuru: Kevés futáshoz milyen gumit javasolsz Z750-re?

GumiGuru: Kevés futáshoz milyen gumit javasolsz Z750-re?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Z750 abs motorra keresem az ideális gumit, és ebben kérem az segítségedet. A motorozási szokást tekintve: alkalmanként 50-200 km-t megyek, leginkább napsütéses, csapadékmentes időben. Szezononként 2000-3000 km, kizárólag közúton. Milyen gumit javasolsz?

Köszönettel, István

VÁLASZ

Kedves István! Az ideális gumi az mindenkinek mást jelent, igényektől függően van akinek a hosszú élettartam szükséges mivel sokat használja a motorját, mind e mellett vannak motorosok akik a feltétel nélküli tapadás mellett voksolnak, annak dacára is ha a gumi csak néhány ezer km-t képes elfutni. Ennek fényében mindenkinek mást-mást javaslok motortól és igényektől függően.

Kawasaki Z750

Sok sok válaszom volt már Z750-re, ez egy igen népszerű csupasz motor, nagyon széles intervallummal, legyen az túra, vagy sportos jellegű motorozás. Mivel látom, hogy éves szinten nagyon keveset mész, és azt is csak optimális időjárási körülmények között, így azt tanácsolom, hogy célszerű lenne egy sportgumit szerelned a motorra.

Kawasaki Z750? Sportabroncsot rá!

Az egyik ok az az, hogy egy ilyen gumi minden körülmények között jobban tapad mint egy túra sport kategóriás társa, ( figyelembe véve azt hogy tényleg csak napsütéses időben mész )  e miatt biztonságosabban motorozható ami mindig egy fő szempont. A másik ok pedig az éves futásteljesítmény, amit egy sport túra gumival akár 5-6 szezonon keresztül is húzhatsz, ami nem feltétlen ideális, hamarabb öregedne el az abroncs mint ahogy az elkopna. Ez a két ok az amiért egy sport gumit ideálisabbnak tartok számodra. Konkrét típust szándékosan nem írok, mert nem határoltad be a rá fordítható keretet sem, nagyon nagy lenne a szórás, konkrétan ~30 modellt sorolhatok fel ami mind megfelelő lehet. Ár érték arányban egy Dunlop SportSmart II, Bridgestone S20 EVO, Michelin Pilot Power 2ct tökéletes lehet.