Motoros sisakbeszélő ingyen?

Motoros sisakbeszélő ingyen?

- Kategória: Cikkek, Karbantartás
6

Szeretnél az utasoddal vagy a másik motorossal beszélni menet közben, de nem akarsz 50-80 ezer forintot elkölteni? Itt egy alternatív megoldás Tibor jóvoltából.

Sziasztok Hegylakók! Gondoltam, megosztom veletek és a többiekkel friss tapasztalatomat: egy külföldi fórumbejegyzés alapján sikerült működő Intercomot, azaz sisakbeszélőt készítenem gyakorlatilag ingyen, pontosabban egy pár otthon talált, régi teló és egy SIM-kártya segítségével. Az egész nem volt egy óra, és bátran mondhatom, hogy jól működik, igaz, kell hozzá némi előkészület. Most bemutatom, én hogy csináltam.

Szinte tökéletes Intercom ingyen

Először is előkerestem két régi mobilt a fiókból, amiket már évek óta nem használtam. Vettem egy Vodafone Tuti 19 kártyát (500 Ft volt – remélem nem reklám :), ehhez kaptam 4 GB adatforgalmat ingyen, szóval idén nyáron még free wifi is lesz a motoromban, juhé!

sisakbeszelo
Intercom vagy sisakbeszélő (kinek hogy tetszik) szinte ingyen is készíthető, ahogy Tibor is tette. Szerinte kiválóan működik, és erről mesélt HD Rosko is a Google Play értékelésében: „Nem rossz, csak a wi-fi szab neki határt. Mi motorozni használtuk külön motorokon, oda tökéletes volt, csak nem szabad el távolodni nagyon…”

Aki osztott már meg mobilinternetet, annak könnyű dolga lesz, ugyanis helyi hálózatot kell létrehozni, a többieknek: Beállítások, Vezeték nélküli hálózatok, Megosztás/HotSpot pontba belépve tudod megtenni. Ha ez megvan, már csak az ingyenes, nagyjából 20 MB területet foglaló Wi-Fi Talkie Free alkalmazást töltsd le, s a dolog érdemi részével meg is vagy.

Ilyen egyszerűen működik a Wi-Fi Talkie Free

Ezután nincs más dolgod, mint a másik készülékkel csatlakozni a Te saját hálózatodhoz, ami június óta külföldön is hazai tarifával használható. Ha megvagy, bedugsz egy-egy headsetet a telókba, s máris beszélhettek egymással.

Frissítve:   

Annyi javítást a cikkben hadd mondjak: saját LAN-t csinál, így ami a LAN-on belül zajlik forgalom, az NEM számít bele a csomaghoz adott felhasználható adategyenleghez.

Ha egész nap használod, érdemes egy külső akksit rácsatlakoztatni a telefonra, hogy ne merüljön le, de pár óra motorozáshoz még erre sincs szükség.

Nekem bevált, remélem más is hasznát veszi.

Széles utat! Tibor