GumiGuru: Na ne hülyéskedjünk már…

GumiGuru: Na ne hülyéskedjünk már…

- Kategória: Gumiguru
20

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Láttam a neten egy képet, ahol pinkre színezték egy motor gumiján a futófelületet filccel, utána meg valami ápolószerrel fényesítették. Nagyon megtetszett, de a pasim szerint (bocs, szó szerint idézem) ez elképesztő nagy baromság, sőt veszélyes is. Én nem hiszem, hogy így lenne,

hiszen akkor nem árulnák, hús-vér motorosok meg pláne nem reklámoznák saját gépükön.

Szóval röviden: használjam bátran hogy ettől még szebb legyen a motor, vagy tényleg felejtsem el?

Köszönettel, Enikő

VÁLASZ

Kedves Enikő! Sok képet láttam már én is ilyen kifestett mintaárkú gumikról, s ez csak a saját véleményem, de egyértelmű: ez nem motorra való, sőt egyenesen taszító látványt nyújt. Szóval jól mondta a barátod,

100%-ban alátámasztom a szavait, és szépen kérlek, hogy ne használj ilyen butaságokat a motorgumi díszítésére, szerintem nincs szükséged erre!

Egy motor legyen szép, igényes és gusztusos megjelenésű, de a gumit úgy gondolom, hagyjuk békén és szépen feketén, kétlem hogy a színes gumifilc által kifestegetett abroncs látványa hozza meg a lenyűgöző összképet. A viasz pedig eleve csúszik, nem lenne előnyös ha a gumira kerülne.

Ennyi erővel szempillaspirállal is bodoríthatnád a gumiszőröket, de az pont ekkora hülyeség lenne…

Filc és viasz? Felejtsd el!

Amennyiben végképp nem tudlak róla lebeszélni, és tényleg érzed azt a kényszert, hogy neked szükséged van erre, akkor hajrá, de ne lepődj meg ha furcsán fognak az emberek ránézni… A gumiápoló szerekről megoszlanak a vélemények, de tény, hogy annyira nüansznyi egy motorgumi oldalfala, hogy nehezen tudod úgy kezelni ezt a részt anélkül, hogy az ne kerülne a futófelületre, ami kimondottan tilos.

Vannak viaszos, szilikon és egyéb alapanyagú szerek, többen előszeretettel használják ezeket, de még több, aki ellent mond neki. Ha mégis vennél ilyen szert, csak megbízható forrásból származó terméket használj, de ismétlem, semmiképpen ne jusson belőle a futófelületre, legfeljebb az abroncs oldalfalára!