GumiGuru: 12 ezret futott a Dunlop, de még tartósabb kell…

GumiGuru: 12 ezret futott a Dunlop, de még tartósabb kell…

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Mostanig Dunlop Sportmax RoadsmartII-essel jartam. (Kawasaki ER-6f) Mostanra csereérett lett, 12 000 kilométert nyomtam bele egy év alatt. Szeretem, bevált, de a közepe kockásra kopott a túrákon. Tudsz ajánlani valami olyasmit, amin kopásállóbb a középrész, de néha egy-egy kanyarvadászatra is befogható?

Köszönöm válaszod!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Alapesetben a RoadSmart II a tartósabb darabok táborát erősíti, az ER6F-en kicsit keveslem ezt a futásteljesítményt, bár ha sok az egyenesfutás és a megterhelt motor, mint tudjuk, nem az abroncsok élettartamának kedvez. Irányíthatóság szempontjából igen pozitívak a visszajelzéseink, valóban igen sportosan motorozható ez a modell.

Ha tovább tart, kevésbé tapad…

Mivel ez egy kitétel tőled, így ennél maximum jobbat tudok számodra javasolni, tartósabbat nem. Gondolok itt a Pirelli Angel GT-re, Bridgestone T30EVO-ra.  A valamit valamiért elv itt is működik, egy tartós abroncs kevésbé lesz sportos karakterű, és jól irányítható, finom jelzésekkel szolgáló gumi. A RoadSmart3-at lenne érdemes kipróbálnod, könnyű motorokon igen kopásállónak bizonyul és legalább olyan jól tapad mint az elődje.

Kawasaki ER-6f

Ajánlhatok természetesen igazi hosszútávfutókat: Bridgestone Bt023, Metzeler Z6, ezek mondhatni klasszikus darabok,  az előbb említett feltételnek megfelelve, viszont visszaüt a tapadásban és a pontos irányíthatóságban, közel sem lesznek olyan jók, mint a Dunlop.