Gumiguru: Nem találok jó abroncsot a Hondára…

Gumiguru: Nem találok jó abroncsot a Hondára…

- Kategória: Gumiguru
1

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

 

Kedves Gumiguru! Egy Honda CB500S boldog tulajdonosa lettem. A gumik sajnos cserére szorulnak és az egyedi méretek miatt (110/80 R17, illetve 130/80 R17) 3 típusra szűkült a kör:

– Bridgestone BT45

– Metzeler Sportec Klassik

– Michelin Pilot Activ

Michelin Pilot Streetből hátsó kerékre nincs méret, így az kiesett. Hétvégente használnám hazajárásra (60 km) tavasztól őszig a 82-es főúton (egyenestől a szerpentinig minden van rajta), illetve nyáron hosszabb-rövidebb túrákra. Tehát egy elég jól kezelhető, viszonylag lassan és egyenletesen kopó abroncsra lenne szükségem.

Válaszát előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! A Honda CB500S esetén valóban nincs sok választás a gumik terén, a kis méret miatt viszonylag hamar korlátokba ütközünk,de ettől függetlenül a motor képességeihez mérten találunk a kínálatban hozzá illő abroncsokat. A felsoroltakon kívül tényleg nincs sok lehetőség, de “legjobb” tulajdonságú abroncsot keresve én a Dunlop StreetSmartra voksolnék.

Honda CB500S

A feltüntetett gumik közül ennek a legjobb a profilja és az anyagösszetétele, ez garantálja a jó kezelhetőséget. Egyébkén a BT45 sem  egy rossz választás, sokan használják ezt a gumit a kiszámíthatósága és a viszonylag jó nedves tapadása miatt.