GumiGuru: Suzuki GS500 és az örök sláger…

GumiGuru: Suzuki GS500 és az örök sláger…

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Kezdő motorosként egy Suzuki GS500 E típusú motorra, túrázáshoz milyen típusú gumitabroncsot javasolsz?

Köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! A kis GS egy igen népszerű kezdő, újrakezdő motorkerékpár, sokan használják elégedetten ezt a gépet. Rengeteg kérdés érkezett erre vonatkozóan, hogy milyen gumit ajánlok rá, érdemes kicsit ebben a témában visszakeresni. A gumigyártók mai napig figyelik és életben tartják a kisebb méretű abroncsok gyártását, hisz’ rengeteg olyan motor van a forgalomban, amit nem a standard “nagy” méretekkel szerelnek. Egyre népszerűbbek a kis hengerűrtartalmú, kisebb testű motorkerékpárok az új jogosítvány kategória miatt, ebből fakadóan kis méretben is kellenek a jó abroncsok.

Suzuki GS500

Suzuki GS500 – szabadon válogathatsz!

A GS500E sokféle abronccsal szerelhető, nézzünk néhány opciót: a legjobb és legnépszerűbb gumi ebben a szegmensben egyértelműen a Michelin Pilot Street Radial, sokan váltanak erre a gumira, mi is nagy bizalmat szavazunk neki az eddigi tapasztalatok alapján. Kezdőként esetlegesen sok bakitól megmenthet ez a gumi. A Pilot Street ami már a motor eredeti hangolásához készült, diagonál abroncs is az élmezőny táborát erősíti.
Természetesen más gyártó palettájából is válogathatunk, új modell ebben a szegmensben a Metzeler Sportec Street ami a sportosabb vonalat erősíti, e mellett ne feledkezzünk meg a klasszikus Bridgestone Bt45-ről is amely megbízhatóságával még mindig egy népszerű darab a gumik között. Ezeket az abroncsokat javaslom elsősorban a Suzukira.