Megtanulok motorozni! – I. rész

Megtanulok motorozni! – I. rész

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
0

Új sorozatunkban azok mesélnek élményeikről, akik ugyan rutinos pilóták, mégis rászánták magukat, hogy pályán, oktatók segítségével csiszolják tovább tudásukat. Első szereplőnk Vigyikán Péter, aki ETZ-ről váltott az ezres, V2-es Suzukira.

– Nyolc éve, 2009-ben szereztem meg motoros jogosítványomat, majd rögtön utána megvettem az első gépemet, egy 125-ös ETZ-t. Ugyan szólóban, utas nélkül, de főként hosszabb túrákon használtam a motort, hamar kiderült, hogy valami izmosabbra van szükségem – ez lett a jelenlegi vas, a K3-as Suzuki SV1000 – vágott bele Péter az éveken átívelő történetbe.

– Sok jót hallottam a vezetéstechnikai tréningekről, s mivel hajtott a vágy, hogy új dolgokat tanuljak, idén elhatároztam, hogy benevezek az egyik hétvégi oktatásra. Kezdetben könnyen vettem a kakucsi pályán kialakított akadályokat, majd ahogy egyre összetettebbek lettek a feladatok, úgy izzadtam meg jobban és jobban – az ún. „szűkített babapiskótánál” már patakokban folyt rólam a víz…

Nagyon erősen dadog az ezres V2-es, muszáj voltam a kuplunggal játszani, illetve olyan dolgokat csináltam, ami igencsak kilógott a komfortzónámból, de kicsit sem bántam – hiszen pont ezért neveztem be a tréningre!

Tartalmas két nap volt, és egyértelműen érzem magamon, hogy – hála a TommoT oktatóinak – a lendületesen vett szűk íveken sokkal magabiztosabb lettem, már lényegesen kisebb körben tudok stabilan fordulni a Suzukival, mint előtte. Persze még ezen felül is van mit tanulnom, szóval ha az anyagiak engedik, jövőre ismét ott leszek Kakucson…

„Emlékezetes maradt, hogy a motorosok az egész napos oktatás után milyen felszabadultan, jó hangulatban rótták a köröket a pályán…”

Mindenesetre az emlékezetes maradt, hogy a kezdetben kicsit megszeppent motorosok az egész napos oktatás után milyen felszabadultan, jó hangulatban rótták a köröket a pályán. Az egész sokkal inkább vált örömmotorozássá, mintsem kötelező gyakorlattá, nagyon élveztük – foglalta össze Péter a kakucsi hétvége élményeit.

Te is szeretnéd tovább csiszolni tudásod? Most segítünk benne! Közös akciónkban 13 000 forintot* kapsz vissza a képzés árából, ha utána Te is elmeséled, mit tapasztaltál a tréningen, illetve miként segítettek az ott elsajátított mozdulatok. Hajrá, jelentkezz most!

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Email (kötelező)

Üzenet

A küldés gomb megnyomásával elfogadod az adatvédelmi feltételeinket. Az adatvédelmi szabályzatunk itt érhető el: https://hegylakok.hu/adatvedelem/

A kétnapos képzés magában foglalja az ingyenesen biztosított szállást, kétszeri reggelit és meleg ebédet, korlátlan üdítő-, ásványvíz-, kávéfogyasztást. Emellett folyamatos vezetéstechnikai oktatást a gyakorlópályán, valamint legalább egyszeri, kimerítő pályamotorozást a Kakucs-Ringen. A tréning ára 58 000 Ft, illetve ha utassal érkezel, az ő szállása, valamint teljes ellátása plusz 9000 Ft-ba kerül. A képzést a TommoT Vezetéstechnika elismert szakemberei tartják a kakucsi pályán.