GumiGuru: Mi lenne az ideális guminyomás ZXR-re?

GumiGuru: Mi lenne az ideális guminyomás ZXR-re?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Nekem egy Kawasaki ZXR 400-am van, a télen vettem új gumikat az R17.hu-tól. Michelin Pilot Power 2CT-t 120/70 17, 160/70 17 méretben. Szeretném kérdezni, milyen guminyomást javasolsz, ha egyedül motorozom közúton. A testsúlyom 105 kg, most kereken 2 bar van elöl-hátul.

Válaszod előre is köszönöm! Üdv, Jani

VÁLASZ

Kedves Jani! A 2 baros nyomást személy szerint én kevésnek találom, főleg az első abroncsba. Nem tudhatom, hogy érzel-e, tapasztalsz-e valamilyen instabilitást kanyarodás közben. A motor egy régebbi típus, elképzelhető, hogy ennyire nem érzékeny a guminyomásra,  hisz’ a gyárilag meghatározott értéktől a most használt kiindulási nyomás még mondhatni “messze van”.

Az első kerékbe 2,3 míg a hátsóba 2,5 BAR-os nyomást határoz meg a gyártó, ami mindenképpen szükséges ahhoz, hogy az abroncsok megfelelő profilt vegyenek fel a használat során, ezáltal tökéletesen lássák el a feladatot.

Több negatív dolgot is fel tudok sorolni az utcai használt során alkalmazott alacsony nyomás mellett, legyen csak a legáltalánosabb rendellenes kopáskép és az instabilitás kérdése. Ezeket az értékeket érdemes használnod a megfelelő működéshez és motorozhatósághoz.