Rendőrség: Célkeresztben a bukósisakok

Rendőrség: Célkeresztben a bukósisakok

- Kategória: Hírek
4

Ma reggeltől háromnapos akció keretében kiemelten ellenőrzi a biztonsági övek, illetve a bukósisak használatát a rendőrség – közölte a police.hu.

Kiemelték: az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében – tették hozzá.

Az akcióban főként biztonsági öv és a bukósisak használatát ellenőrzik, beleértve, hogy a fejvédőt becsatolta-e a motoros, és hogy a sisak megfelel-e a szabályoknak

A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, szeptember 11. és szeptember 13. között tartják a TISPOL SEATBELT elnevezésű, európai szintű ellenőrzését. Így hétfőtől a tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

 • Wéber Ferenc

  Értelmetlen dolog..megint másokhoz viszonyulunk…hogy lehet nem bekapcsolt biztonsági öv magam előtt???? (automata övek vannak, ami visszamegy a helyére ha nincs bekapcsolva)…melyik közúti (nem a mezőkön, erdőkben jogsi, rsz és egyéb nélkül motorozókról beszélek…őket pont nem fogják ellenőrizni) motoros jár be nem kapcsolt sisakkal???…le is vinné a menetszél a fejéről. Tehát megint egy pofon a szarnak…ahol kellene ott nem lesz ellenőrzés, ahol meg lesz, ott tök felesleges (ezeket ellenőrizni)

  • Simon Sándor

   Azért bőven látni olyat, hogy a sisak szíja csak úgy lobog a szélben. Lásd segédmotorosok, főleg kisrobogósok körében divat. Tisztelet a kivételnek! Bármilyen furcsa, ők is beletartoznak a “motorosok” körébe ilyen szempontból.

  • Atibácsi

   Leviszi a menetszél???? Inkább maradtál volna csendben.

 • Szlejer

  Kora délután még javában nyomták a pesti rakpart északi végén vagy féltucat randőrautóval…