Két kilóba került a szabálytalanság

Két kilóba került a szabálytalanság

- Kategória: Gyorshírek
6

Legyél türelmesebb vagy csengess! – akár így is szólhatna a szabály…

A határ közelében, Arad megyében rögzítették a térfigyelő kamerák az alábbi esetet: a motoros elunta, hogy hosszú ideje zárva a sorompó, ezért áthajtott alatta, majd a rádudáló mozdonyvezetőnek még beintett a túloldalról:

Lehet, hogy bűnüldözésben erősek a kinti szervek, de a vágáshoz aligha értenek: maga a cselekmény nagyjából öt másodperc (a videóban 3:20-tól), a nyolcperces anyag többi részében csak a tájat csodálhatjuk…

Románia: Drága mulatság a szabálysértés

A nagy felbontású kameráknak köszönhetően sikerült azonosítani a rendszám alapján, így a rendőrök csakhamar megjelentek nála, és átadták a produkcióért járó, 3400 lejes, azaz átszámítva nagyjából 226 ezer forintos csekket.

Jó tanulság ez a kelet felé járó motorosoknak, autósoknak, hisz’ ennyit biztosan nem ér, hogy egy-két perccel korábban hajtsanak át a síneken, vagy egyáltalán kacérkodjanak a szabálysértéssel.

 • gabimany

  Ott is olyan “jól” működnek a sorompók, hogy a videó kezdetén már zárva van, és 3.40-kor jön a vonat. És a legfurább, hogy ez minden illetékes szerint rendben van, senkit nem zavar, hogy az illegális áthajtás egy jó részét pont az indukálja, hogy az emberek megtanulták, hogy a tilos jelzés után még jó sokáig nem jön a vonat.

  • jóskapista

   Menj el ilyen átjárófejlesztő mérnöknek, és remekelj. Egy ilyen tehervonat 1200 méteres fékúttal áll meg. Jóval korábban kell jelezni neki, ha nem működik a fénysorompó….

   • LaciK

    Gyűlölöm a vasutat!!!!! ha rajtam múlna betiltanám hogy bejöjjön lakott területre. Fel darabolja a várost, és megfojtja! Szóval dehogy megyek bakter mérnöknek, ahhoz előbb el kéne inni az agyamat. Vagy ha már muszáj akkor szintbeli kereszteződést tiltanám be. Ássák le a föld alá legalább a városokon belül. Drága? Ha majom kell, akkor legyen pénz banánra is! Úgy is mindig ezzel jönnek minden egyes lehúzásnál amivel engem sújtanak.

    Érdekes. Osztrákoknál jobb a fék a vonatokon, vagy ők tudnak gondolkodni. Ott valahogy képesek arra hogy ésszerű várakozási idővel a vonat áthaladása előtt csukják csak le a sorompót és már el is kezdjék nyitni amikor az utolsó kocsi még az átjáróban van. Nincs felesleges, sokszor 10 perces várakozás.
    Haverom közlekedés mérnök. Azt mondta csinálnának ők jó dolgokat csak az ezer éve begyöpösödött vén hülyék kezébe a hatalom, és ragaszkodnak a régi megszokott hülyeségeikhez. Képtelenek a változásra.

    Én is lazán átmegyek motorral ha ennyire indokolatlan a jelzés. Megállok, kilométerekre ellátok, biztonságos távolságra, körülnézek, még egyszer körül nézek és ha nem látok rendőrt már megyek is.
    Kamerával is csak egyszer kapnának el, azt is a kamerák cseréjére költhetnék mert jól célzok csúzlival :)))))

    Vicces, hogy nálunk, egy átjáróval előrébb meg tök normális a sorompó programja. Ha lecsukják mindig ésszerű időn belül ott a vonat és már nyitják is fel. Ha még sincs ott, akkor a közeli állomáson megállt, de ott sem tökölnek 10 perceket a csukott sorompó előtt, mint a másiknál.
    Nem világos hogy akkor még városon belül is változhatnak az átjárókra vonatkozó biztonsági követelmények? Vagy esetleg valami 1000 éves vén hülye programja fut az egyiken, a másikon meg egy értelmesebb fiatalé aki hajlandó volt gondolkodni?

  • Kopasz Béla

   Tehát mindenki döntse el, hogy jogos-e a sorompónak zárva lenni és ha úgy gondolja, hogy nem, akkor haladjon át? Azért ha rádudált a vonat masinisztája, akkor csak indokolt volt a sorompó csukott állapota.

   • LaciK

    Kivéve ha az állomáson állt és vakarta a tökét a masiniszta, és onnan röhögött hogy sok szerencsétlen ott áll hiába.

  • LaciK

   Nálunk még pluszba felraktak egy közlekedési lámpát is ami pirosra válthat ha az átjáró után nem tud kiürülni a kereszteződés. Ez akár ésszerű is lehetne, de nem az. Gyakorlatilag mindig az üres kereszteződésben vált pirosra, és a teli kereszteződésben vált zöldre, mert az utána lévő lámpa miatt nem tud kiürülni, szóval gyakorlatilag kifejezetten baleset veszélyes, plusz ha szabályos valaki akár 30 perceket is várhat az átjáró előtt mert forgalmasabb órákban rövid ideig nyitják fel, a sorompót de akkor is csak 2-3 autó tud átmenni a szar lámpázás miatt.
   Abban a kereszteződésben akkor nincs dugó amikor rossz a közlekedési lámpa, mert eddig is sima stoptáblával le lehetett kezelni a forgalmat, semmi nem indokolta a lámpát, csak az, hogy valami szabály alapján az fénysorompó után nem lehet ilyet állítólag, csak amíg a bakter volt…aki mellesleg még ostobább volt mint a fénysorompó.

   Szóval képzelheted hogy a környéken lakok lazán átmennek bármi nemű jelzést figyelmen kívül hagyva, mert simán körülnéz, belátható és ha nem jön semmi, nincs rendőr (egy időben rászálltak erre a helyre) akkor minek várjon egyedül a semmi közepén?