Motoros érdekvédelem: Bevonták az új forgalmimat…

Motoros érdekvédelem: Bevonták az új forgalmimat…

- Kategória: Motoros érdekképviselet

Nagyon egyszerűek a motorvásárlás és forgalomba helyezés szabályai, de ha csak egy lépés is hibádzik, könnyen így járhatsz…

Tisztelt Motoros Érdekképviseleti Központ! Három hete vettem egy L3-as Burgmant, majdnem az egész ügyintézést (külföldről behozott motor) az eladó intézte. Egyedül a biztosítást intéztem jómagam, rá egy hétre, a megszokott biztosításközvetítőmnél. Picit furán néztek rám, hogy szkennelt forgalmival megyek biztosítást kötni (meg hogy egyáltalán van forgalmim biztosítás nélkül!), de miután bizonyítottam, hogy az én nevem és címem szerepel rajta, sikerült lerendezni ezt is. Ez volt szeptember 27-én.

Suzuki Burgman

Jött a hidegzuhany

Két nappal később mentem a robogóért és az összes iratáért. Lábon jöttem haza vele, plusz azon a hétvégén összesen 770 km-t gurultam, ezalatt átmentem vagy 5-6 VÉDA kapu alatt is. Gondoltam. nem lesz itt gond, hiszen a biztosítás lerendezve, kaptam egy nyomtatványt, amin az érvényesség kezdete, biztosítás összege is fel van tüntetve, forgalmim is rendben. Csekket nem kaptam, azt mindig később (1-2 hét) kapom meg, viszont addig is nálam van az ajánlat, ami igazolja, hogy van érvényes biztosításom (pl. rendőrnek meg lehet mutatni). Ebben szerepel a biztosításközvetítő neve, K&H nyilvántartási száma, az ajánlatszám, a szerződő, vagyis az én adataim, a robogó adatai, a biztosítási szerződés általános adatai (kockázatviselés kezdete óra, perc pontossággal, határozatlan időtartamú, a kockázatviselés a biztosítási szerződés létrejöttének időpontjában kezdődik, éves postai csekk), kedvezmények, díjadatok, bonus-malus, szerződés díja, baleseti adó. Sosem volt még problémám ezzel, pedig több autó és nagymotor biztosítása volt már ugyanígy megkötve.

Most, október elején azonban jött a kormányablaktól egy levél, hogy adjam le a rendszámot, forgalmit, mert nincs érvényes biztosításom a motorra. Ideiglenesen kivonják a forgalomból, ötezerért fellebbezhetek stb. Na de kérem, mi folyik itt? Amikor megkötöm a biztosítást, akkor annak gondolom nem csak a papíron van nyoma?

Holnap megyek a kormányablakhoz, de az biztos, hogy pénz, rendszám és forgalmi nélkül. Hiszen ott a biztosítós papír, amin minden szerepel ahhoz, hogy bizonyítsam: teljesen jogszerűtlenül akarják kivonni az új gépemet a forgalomból. Igazam van, vagy igazam van? 🙂

Kérlek, segítsetek ki néhány tanáccsal!

Kösz, Krisztián

 

Kedves Krisztián! Először is köszönöm a megkeresést! Több kérdést is felvet a leveled, melyek nem derülnek ki egyértelműen belőle. Minden papírt, dokumentumot rendben visszaküldtél, aláírva, szkennelve a biztosító részére? Létrejött-e hitelesen a biztosításod? Sokszor előfordul, hogy valamiért nem érkezik be a társasághoz az elküldött szkennelés. A munkámban számtalanszor előfordult már ilyen, nem azért, mert nem tudom lenyomni az entert, hanem azért, mert a “technika ördöge” néha bizony közbe szól. Tudom, hogy nem vigasztal ez Téged, de gyanítom, ilyen probléma állhatott fenn. Mindenesetre jelezz vissza, hogy megoldódott-e a probléma!

Üdvözlettel!

Csapó Zoltán Zsolt – 0670-3602990

www.motorosbiztositas.hu, www.motorosok.hu

Ilyen esetben szedd össze előre a papírokat, nehogy egy hiányzó fecni miatt kétszer kelljen szaladgálnod!

Gyorsan megoldódott…

Kedves Zsolt! Köszönöm válaszod, megoldódott a probléma. Bebizonyosodott, hogy a rendszerrel van a probléma, mégis majdnem én lettem az áldozat. Szó nem volt itt trafipaxról, VÉDA-ról, egyszerűen csak a negyedéves záráskor még nem jelent meg a rendszerben a kötvény, s az sem, hogy már megkötöttem a biztosítást, ezért a kormányablak egyből kiküldte nekem a határozatot. Bementem, s ezt sikerült semmissé tennem azzal, hogy bemutattam a biztosítási ajánlatot, amit lefénymásoltak, és majd küldik számomra a végzést, amiben semmissé teszik ezt a tévedést.

Persze nem volt ennyire egyszerű: A kedves ügyintéző hölgy a csekket hiányolta, amit még meg sem kaptam, így be sem tudtam fizetni. Viszont az ajánlaton akkor is egyértelműen ott szerepel a kockázatviselés kezdete órára, percre pontosan, de ez neki nem volt elég, legalább is ezt mondta. Igaz, ez mit sem számít most, hogy végre túl vagyok rajta.

Köszönöm a segítséget!

Üdv,

Krisztián

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. István Lovas

    A K&H biztosítóval én is jártam hasonlóképpen!

Válasz