Tűzkár: Nem mindegy, hol parkolsz a motorral!

Tűzkár: Nem mindegy, hol parkolsz a motorral!

- Kategória: Cikkek, Közélet
2

Rendhagyó, mégis tanulságos történet a XIII. kerületből…

Kigyulladt egy motor hétfő este Budapest XIII. kerületében, a Szegedi úton – adta hírül az Országos Katasztrófavédemi Főigazgatóság a honlapján. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Az érem másik oldala

A fenti rövidhírt valószínűleg mindenki egyszerűen átlapozta, ám ha meghallgatjuk az érintett tulajdonost, rögtön más megvilágításba kerül a történet…

A 2017-es motoros szezon ma este nekem is véget ért… – áll Gábor bejegyzésében. Ülök itt hajnali fél háromkor, és próbálok felocsúdni ebből az egészből. Negyed 11-kor csöngetett a szomszéd, hogy ég a motorom. Felkaptam egy autós tűzoltó készüléket, és tréningruhában kirohantam. Ráfújtam a flakon tartalmát, de nem sokat ért… Ekkor értek ki a tűzoltók, akik elég gyorsan eloltották. Kint volt a rendőrség, majd megjöttek a BDK (Budapesti Dísz és Közvilágítás) emberei. A házban lakó egyik srác látta, hogy

a kandeláber lámpateste égett először, a motor pedig csak később gyulladt fel. A BDK emberei leszerelték a lámpatestet. Látszott is, hogy a fénycső előtét elektronikájától indulhatott a buli.

Ott igen komoly melegedés nyomok voltak, a trafó nagyon kormos volt, az egyik fénycső csúnyán megolvadt. Valószínűleg valami olvadék kicsöppenhetett, rá a motoromat takaró ponyvára. Reggel tudom majd tüzetesebben átnézni, de ahogy fejben számolgatom ez sajnos totálkár lesz.

Kérem, akinek van tapasztalata ilyen kárügyintézéssel kapcsolatosan, az írja meg a tapasztalatait! Gondolom a BDK-nak is kell, hogy legyen valamiféle felelősség biztosítása – zárta Gábor a beszámolót.

Csatlakozunk mi is a felhívásához: Ha bárki szenvedett már hasonló kárt, esetleg jártas az efféle kártérítési ügyekben, kérjük, jelentkezzen! Köszönjük!