Tűzkár: Nem mindegy, hol parkolsz a motorral!

Tűzkár: Nem mindegy, hol parkolsz a motorral!

- Kategória: Cikkek, Közélet
2

Rendhagyó, mégis tanulságos történet a XIII. kerületből…

Kigyulladt egy motor hétfő este Budapest XIII. kerületében, a Szegedi úton – adta hírül az Országos Katasztrófavédemi Főigazgatóság a honlapján. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Az érem másik oldala

A fenti rövidhírt valószínűleg mindenki egyszerűen átlapozta, ám ha meghallgatjuk az érintett tulajdonost, rögtön más megvilágításba kerül a történet…

A 2017-es motoros szezon ma este nekem is véget ért… – áll Gábor bejegyzésében. Ülök itt hajnali fél háromkor, és próbálok felocsúdni ebből az egészből. Negyed 11-kor csöngetett a szomszéd, hogy ég a motorom. Felkaptam egy autós tűzoltó készüléket, és tréningruhában kirohantam. Ráfújtam a flakon tartalmát, de nem sokat ért… Ekkor értek ki a tűzoltók, akik elég gyorsan eloltották. Kint volt a rendőrség, majd megjöttek a BDK (Budapesti Dísz és Közvilágítás) emberei. A házban lakó egyik srác látta, hogy

a kandeláber lámpateste égett először, a motor pedig csak később gyulladt fel. A BDK emberei leszerelték a lámpatestet. Látszott is, hogy a fénycső előtét elektronikájától indulhatott a buli.

Ott igen komoly melegedés nyomok voltak, a trafó nagyon kormos volt, az egyik fénycső csúnyán megolvadt. Valószínűleg valami olvadék kicsöppenhetett, rá a motoromat takaró ponyvára. Reggel tudom majd tüzetesebben átnézni, de ahogy fejben számolgatom ez sajnos totálkár lesz.

Kérem, akinek van tapasztalata ilyen kárügyintézéssel kapcsolatosan, az írja meg a tapasztalatait! Gondolom a BDK-nak is kell, hogy legyen valamiféle felelősség biztosítása – zárta Gábor a beszámolót.

Csatlakozunk mi is a felhívásához: Ha bárki szenvedett már hasonló kárt, esetleg jártas az efféle kártérítési ügyekben, kérjük, jelentkezzen! Köszönjük!

  • István Kovács

    A közvilágítás üzemeltetőjének, tulajdonosának kell legyen felelősségbiztosítása..

    • Gergő Velekey

      Csatlakozom az előttem szólóhoz. Asszem minden közterületen tevékenykedő vagy közterületen vagyonnal rendelkező szervezetnek kell hogy legyen kötelező felelősségbiztosítása. Így pl az én munkahelyemnek is van. Esetünkben az ilyen helyzetekben a kárigényeket az ügyfélszolgálat felé kell eljuttatni. Jó ha vannak fotók meg minden de innentől kezdve ugyan az a helyzet mint egy sima közúti balesetnél csak mivel az egyik fél egy szervezet így nem kezdődik az ügyintézés a kár bekövetkezésekor automatikusan.