Motorszállítás? Mindig is ilyen futóra vágytál!

Motorszállítás? Mindig is ilyen futóra vágytál!

- Kategória: Hírek
1

Összecsukva elfér a garázs sarkában, mégis simán ráfér egy testes túragép vagy chopper. Nem a legegyszerűbb, pláne nem a legolcsóbb szerkezet, de nagy előnye, hogy egyedül is simán használható.

Az Oziconcept nevet viseli ez az újszerű motorszállító, melynek tervezői megpróbáltak választ, megoldást találni az összes, motorszállítással kapcsolatos problémára. Lényeges szempont volt, hogy a pilóta egyedül, külső segítség nélkül is rögzíthesse gépét, a vontatmány dönthető platójú, mégis könnyű legyen, illetve tárolás közben ne foglaljon nagy helyet.

Motorszállítás? Még soha nem volt ilyen könnyű…

A videóból úgy tűnik, mindhárom gondot kiküszöbölték, talán csak azért érheti kritika őket, mert a filigrán szerkezet láthatóan egy motorra méretezett, márpedig nem ritka látvány, hogy a tél elől dél felé induló bájkerek – praktikus okokból – két-három géppel a platón vágnak neki a távnak. Igaz, a gyártó honlapja szerint akár kettesével is felpakolhatjuk a masinákat, de a 350 kilós terhelhetőség arra utal, hogy ezt legfeljebb az endurósok és szupermotósok tudják kihasználni. Mindenesetre az ötlet figyelemre méltó, ám a vásárlók körét alaposan megrostálja az ár: a 300 kiló alatti terhelhetőségű változat is 6-800 ezer forintot kóstál.