2017: a BMW megállíthatatlan...

2017: a BMW megállíthatatlan...

- Kategória: Cikkek

Az elmúlt hat évben olyan nagymértékben bővült a BMW Motorrad forgalma, hogy tavaly tavasszal már úgy tűnt, a 2016-os csúcsdöntés után idén elmarad az újabb rekord. Majd jött a szezon, és beindult a szekér, sőt jobban, mint eddig valaha...

A teljes igazsághoz hozzátartozik - s a bajor cég eredményének értékét növeli -, hogy tavaly már-már válságszintű gondok voltak a tengerentúli piacon, a márkák jókora visszaesést könyvelhettek 2016-hoz mérten, s ezt a BMW is megérezte. 1,3%-kal kevesebb gépük talált gazdára az USA-ban, ám összességében így is rekordévet zártak, amihez a parádésan teljesítő európai piac is nagyban hozzájárult.

BMW Motorrad: a fejlődés töretlen, s csak most jön a java!

Tavaly 164 153 motorkerékpárt értékesített világszerte a cég, vagyis közel húszezer darabbal többet (!), mint 2016-ban. Továbbra is hazai pályán fogy a legtöbb gép, s az immáron 26 elérhető típus közül a legendás R 1200 GS volt a legnépszerűbb. Csaknem 27 ezer járművet adtak el Németországban egy év alatt, de nem lehetett panasz a francia, olasz és spanyol kereskedőik teljesítményére sem.

bmw motorrad
Továbbra is az R 1200 GS és az R 1200 GS Adventure viszi a prímet, ezek a márka messze legsikeresebb modelljei - tavaly több mint 50 000 darabot adtak el belőlük

A korábban meghatározott cél tehát továbbra is vállalható, sőt egyre közelebb kerülnek hozzá. A vállalat vezetősége ugyanis azt szeretné elérni, hogy 2020-ban már több mint 200 000 darab BMW motorkerékpárt adjanak el egy év alatt.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz