GumiGuru: Hólyagot találtam az abroncson – lecseréljem?

GumiGuru: Hólyagot találtam az abroncson – lecseréljem?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Most cseréltettem egy robogón első köpenyt (Heidenau K66), és itthon vettem észre az oldalfalon egy apró hibát. Mint az ember bőrén egy kisebb vízhólyag, ehhez tudnám hasonlítani. Vékony gumiréteg alatt egy picike üreg. Nincs kiszakadva, tapintása puha. Gondolom légzárvány. Kell miatta aggódnom, vagy ne foglalkozzak vele?

Válaszodat előre is köszönöm! Krisz

VÁLASZ

Kedves Krisz! Véleményem szerint végtelenül egyszerű ez a dolog: az is lehet, hogy szerkezetileg semmi baja az abroncsnak, viszont ennek az ellenkezője is lehetséges, márpedig az, hogy az idő előre haladtával olyan sérülést szenved az abroncs, ami hirtelen légvesztéssel jár.

Az oldalfal sérülés semmilyen guminál nem játék. Amennyiben újonnan vásároltad az abroncsot, és nem szerelés közben keletkezett ez a sérülés, akkor a kiállított számlával menj vissza a kereskedőhöz, és élj a reklamációs jogoddal, s amennyiben jogos, cseréljék ki az abroncsot egy hibátlanra!