Olvasói: Felcsaptam a rendszámot, elkaptak…

Olvasói: Felcsaptam a rendszámot, elkaptak…

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
8

Zsolt nem bűntelen, de legalább belátta a hibáját. Tanulságos sztori a rendszámmal trükköző motorosoknak…

Sziasztok Hegylakók! Egy elég ciki probléma miatt írok nektek… Nem tagadom, hibáztam: úgy motoroztam, hogy a rendszám felhajtva állt. Már így vettem a gépet, hogy rajta volt a szerkezet, de ez olcsó vigasz. Sajnos megállítottak a zsaruk és kiszúrták a dolgot. Pedig mire leszálltam a motorról, már visszaállítottam (a kormányon van egy kis kar, amivel mozgatható.)

Feljelentettek, és most tűkön ülve várok. Szerintetek mire számíthatok? Igaz, hogy ez bűncselekmény és felfüggesztett börtön is járhat érte?

Köszönettel,

Zsolt

Nincs hiány ötletekből a Youtube-on, de arról általában nem tesznek említést, hogy egy használt motor árát elbukhatod a mókolás miatt…

Kedves Zsolt!

Legtöbbször egyedi azonosító meghamisítása (Btk. 347. §) miatt indul eljárás a manipulált, leragasztott, felcsapott stb. rendszám miatt. Jól tudod, ez elvileg szabadságvesztéssel is sújtható, de nem jellemző, hogy ilyen súlyos büntetést szabnának ki. Mint arról a Vezess.hu beszámolt, egy nagyon hasonló esetben pénzbírságot szabtak ki a motorosokra.

Börtön járhat a felcsapott rendszámért, de nem ez a jellemző

Akkor súlyosbító tényezőként felsorolták, hogy a bűncselekményt más közlekedési szabályszegés fedezése, vagyis a felelősségre vonás megakadályozása miatt követték el, és szintén súlyosító körülmény volt a hasonló jellegű bűncselekmények gyakorisága. Ezek alapján

a motorosok 320 ezer forint pénzbírságot kaptak a felcsapott rendszámmal trükközésért.

Mindenesetre szerezz egy jó ügyvédet, mert mint látod, nem babra megy a játék, érdemes alaposan felkészülni az eljárásra.