Olvasói: 190 centivel endurót vennék, de milyet?

Olvasói: 190 centivel endurót vennék, de milyet?

- Kategória: Vélemény
3

Péter nincs egyedül a problémájával, ezért levelét – illetve a választ – megosztjuk veletek, hátha másnak is hasznos segítség. Talán nem meglepetés – a Honda Transalp az első számú befutó.

Sziasztok Hegylakók! Tanácsot szeretnék kérni motorvásárlásban: A kategóriás jogsim van, ami tulajdonképpen hátrány is – annyi a motortípus, hogy nem tudok dönteni. Ami biztos, hogy nem vagyok az a száguldozós fajta, és semmiképp nem akarok „hasalós motort”, hogy a csuklómon kelljen támaszkodni. 189 cm vagyok és 102 kiló, ezért olyan gépet szeretnék, amin nem nézek ki nevetségesen az én termetemmel.

Leginkább túraendúró érdekelne, de semmiképpen nem akarok egyhengeres légkalapácsot, valami kifinomultabb gépre van szükségem. Árban olyan 650 000 forintot fordítanék motorvásárlásra.

Előre is köszi a választ!

Üdv, Péter

Kedves Péter! Ezúttal a vételár lesz a „szűk keresztmetszet”, de ennyiből is találhatsz jó gépet. A leírtakhoz egyértelműen a Honda Transalp passzol leginkább, ugyanis ebből 600-650-ért már találsz szépet.

Sőt mi több, kis szerencsével 700 000 forinttól már fiatalabb, 2000 után gyártott, erősebb, 650-es kivitel is kapható – ez utóbbit javaslom, még ha ehhez ki is kell pótolni kissé a keretet.

honda transalp
Honda XL650V Transalp, az elpusztíthatatlan igásló

Megbízhatóság? Honda Transalp!

Korábban volt szerencsém egy koros, sokat látott Transalphoz, melyet Bence újonnan vásárolt, és azóta is elválaszthatatlanok. Akkor egy átfogó használtmotortesztet is készítettünk róla, melyből kiderül, miért is olyan híres az XLV – igazi elpusztíthatatlan gépezet. Itt olvashatsz róla részletesen: Honda XL650V Transalp – Veterán, de még mindig fickós… 

A leírtaknak egyébként a Suzuki V-Strom 650 felel meg leginkább, de abból esélytelen szép állapotút kifogni 800 ezer alatt, tehát így kiesik, miként a Versys 650-ek ára is 780-800 ezertől indul, pedig az is ideális lenne ilyen célra.