Olvasói: Egy vagy két motort vegyek?

Olvasói: Egy vagy két motort vegyek?

- Kategória: Vélemény
7

A kérdés jogos, de amint kiderül a keret, máris okafogyottá válik…

Kedves Hegylakók! Segítségeteket és tanácsotokat szeretném kérni egy motorvásárlási ügyben. Egyik barátom a közeljövőben nagymotort szeretne vásárolni, viszont vannak anyagi korlátok, szóval korántsem új motorról lenne szó.

Van egy olyan elképzelése, hogy kettőt szeretne venni az eredeti összeg felét-felét szánva a gépekre, mert így lenne egy, amit csak terepen nyüstölne, és egy közútra. Jómagam viszont túraendurót javasoltam neki mint kettő az egyben megoldás, természetesen négyüteműt, hiszen nem nehéz terepen használná a motort, például kimenne az erdő szélére gombázni, ilyesmi. Mivel veteránnal motorozom, így ebben nincs sok tapasztalatom, ezért kérem a segítségeteket. Esetleg pár márkát és – azon belül – típust tudnátok ajánlani? Mind korban és használhatóságban. Az anyagi keret kb. 250-300 ezer Ft lenne motorosruházat nélkül. Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv, Attila

Kedves Attila! Sajnos a 300 ezres keretből aligha jön ki egy túraenduró, legalább is olyan nem, amire ne kéne komolyabb összegeket költeni a jövőben. Kis szerencsével 350 körül kaphat papíros XT600-at, XT600Z-t, esetleg XL600-at – jelenleg is árulnak egy Yamahát 330-ért -, de ezekre is jó eséllyel költenie kell, mire tényleg megbízhatóak lesznek, ami nem mellékes szempont a világ végén, terepen, ahol lehet, hogy térerő sincs éppen. Szóval a 300-350 között talált motorra átírással és szervizzel együtt inkább 450-es teljes vételárat számoljon, az a reális.

Kicsit többért már BMW F650 és Honda Transalp is akad, szóval érdemes kipótolni az összeget

Ha nincsenek nagy elvárásai a tempót illetően, kétütemű, rendszámos 125-öst kaphat 250-ből, Yamaha DT és Honda MTX is akad ennyiért, és azok kevésbé rizikósak, ami a későbbi szervizköltségeket illeti, s az átírásuk is olcsóbb.

Legyen kétütemű, vagy gyűjtsön még kicsit?

A helyében én erre voksolnék, egy 20-25 lovas 125-ös bőven 100 feletti végsebességre képes, könnyű vele lavírozni terepen, és – a fogyasztást leszámítva – olcsón fenntartható. Ha mégis ragaszkodik a négyütemű erőforráshoz, akkor javaslom, gyűjtsön még kicsit, mert 350-400 között már Yamaha TT250-et, Kawasaki KLR650-et, BMW F 650-et és Transalpokat is talál – igazi Kánaán a többcélú terepmotorokból.

Kedves Olvasók! Ti milyen, közútra és laza terepre is alkalmas motort javasolnátok Attila barátjának 250-300 ezres keretből?