Olvasói: Tényleg félelmet keltenek a motorosok?

Olvasói: Tényleg félelmet keltenek a motorosok?

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
12

Jól mondja Enikő – aki nyitott szemmel jár, láthatja, hogy a kedves levélíró fordítva ül a lovon.

Nem szokásom levelekkel bombázni az újságokat, de egy „földim” sorai miatt úgy felment bennem a pumpa, hogy muszáj kiírnom magamból… Szóval itt ez a csodálatos levél a nevét se vállaló autóstól. Szerinte az ő életét veszélyeztetik a motorosok a Pécs környéki utakon:

„Köztudottan ezek az utak, ahol rendszeresen „fitogtatják erejüket” a motorosok, néha elképesztő sebességgel haladva… Amikor Orfű felé kanyargok az unokáimmal a hátsó ülésen, és egyszer csak a szemközti sávban felbukkan egy motoros, mindig eszembe jut, hogy

mi van, ha éppen akkor veszti el egyensúlyát, és esetleg belém csapódik. Az, hogy ezzel kockára teszi az életét, az ő dolga. Az viszont felháborít, ha valaki másokét is ily módon veszélyezteti.

És a fokozott rendőri ellenőrzés is hiábavalónak tűnik – ha meg is büntetik a szabálytalankodókat, szerintem hatástalan. Az se lenne megoldás, ha a visszaesők motorját elkoboznák – biztos lenne egy barát, aki a sajátját kölcsönadná” – írta K. T. monogrammal a BAMA.hu-nak a kedves olvasó.

Sok a motorbaleset? Ideje lenne rendet tenni a fejekben!

Annyi kérdésem lenne K. T.-hez, már ha vállalná a nevét. Meg az újságíróhoz is, aki ezt így lehozta.

  • Hányszor szenvedett K. T. vagy családja bármilyen balesetet motoros miatt? Megsérültek a balesetben?
  • Mi értelme egy ilyen légből kapott gondolatot tények, számok nélkül lehozni?
  • Miért nincs annyi gerinc az újságíróban, hogy odaírja: ez csak egy vélemény! Helló, az utakon tíz motorbalesetből nyolcat autósok okoznak!
  • Ki tud háromnál több ütközést tud felidézni, amit motoros okozott, és autóban ülők sérültek meg? Mert én tudok mondani hármat csak az elmúlt hétvégéről (!), ahol fordítva történt (Debrecen, Tolna és Zalakomár)!
Amíg K.T. kedves sorait körmölte, három motoros sérült meg vagy hunyt el az ország különböző pontjain a figyelmetlen sofőrök miatt. Érdekes módon erről nem esett szó az olvasói levélben… (Kép: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Örülnék, ha gondolataim a Bama.hu-hoz is eljutnának! Ez egyszerűen nem állapot, hogy mi vagyunk a fekete bárányok, közben meg nap mint nap korrigálunk, satuzunk és szitkozódunk, amikor befordulnak elénk vagy leszorítanak minket. Tegyünk már rendet a fejekben!

Üdvözlettel, Enikő