A rendőrség cáfol: mégsem kötelező az új műszaki igazolás

A rendőrség cáfol: mégsem kötelező az új műszaki igazolás

- Kategória: Gyorshírek

Futótűzként terjedt az interneten a hír, mely szerint május 20-tól kötelező lesz magunknál hordani a műszakin kapott igazolólapot. Kiderült, egyszerűen téves jogértelmezésről van szó, és semmi nem változik.

 

A rendőr továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt – szögezte le a rendőrség mai közleményében. Helytelen jogértelmezés eredményeként születtek az ezzel ellentétes cikkek, mivel a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatására vonatkozó jogszabályi kötelezettség kizárólag jármű-honosítási eljárásra értendő.

Hivatalos: Nem kéri a rendőr a műszaki vizsgálati bizonyítványt

– A közúti közlekedési ellenőrzés során annak bemutatására továbbra sem kötelezhető a járművezető, így a rendőrség az ellenőrzések végrehajtása során 2018. május 20-át követően sem fogja a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatását kérni – tették hozzá.

– Amennyiben az intézkedő rendőrnek a forgalmi engedélyben vagy a vezetői engedélyben foglaltakon túlmenően további adatra van szüksége, úgy azt a rendelkezésre álló nyilvántartásokból fogja megállapítani – erősítették meg.

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

 1. Hehehe… micsoda műbalhé volt. 🙂

  Azt azért tegyétek hozzá, hogy megőrizni viszont meg kell, mert ha eladásra kerül a sor, és külföldre akarják regisztrálni a járművet, akkor ott kérni fogják.

  További kérdést vet fel azért, hogy ha eladunk egy autót simán belföldi vevőnek, akkor ezt a bizonyítványt is át kell majd adnunk? (…mert ugye lehet, hogy ő külföldre fogja tovább adni, enélkül meg nem tudja.)

  Érdemes lesz még figyelni a fejleményeket ezzel kapcsolatban, mert úgy tűnik, nincs ez még lejátszva rendesen.

  1. Komlós Edina

   Csak a szokásos. Pánikkeltés, utána meg behúzott farokkal, név nélkül cáfolat kisbetűvel, az utolsó sorban. ismerjük azt a lapot, ahonnan elindult a pletyka, nem ez az első ilyen.

 2. És ha használtan veszel egy gépet, ezt a papírt is követelni kell az eladótól? És mi van, ha nincs meg neki, vagy nem adja, mert lusta előkeresni?
  És mi a helyzet, ha az unión belül kalandozik az ember (Ausztria, Szlovákia, Horvátország, hogy csak a 3 leggyakoribbat, említsem, ahova akár egy egynapos tekergés során is áteshet a motoros), ott kérik a rendőrök, vagy sem?

  1. Estevez Atya

   ” És mi van, ha nincs meg neki, vagy nem adja, mert lusta előkeresni?”
   Levizsgáztatod magad.

Válasz