A rendőrség cáfol: mégsem kötelező az új műszaki igazolás

A rendőrség cáfol: mégsem kötelező az új műszaki igazolás

- Kategória: Gyorshírek
4

Futótűzként terjedt az interneten a hír, mely szerint május 20-tól kötelező lesz magunknál hordani a műszakin kapott igazolólapot. Kiderült, egyszerűen téves jogértelmezésről van szó, és semmi nem változik.

A rendőr továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt – szögezte le a rendőrség mai közleményében. Helytelen jogértelmezés eredményeként születtek az ezzel ellentétes cikkek, mivel a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatására vonatkozó jogszabályi kötelezettség kizárólag jármű-honosítási eljárásra értendő.

Hivatalos: Nem kéri a rendőr a műszaki vizsgálati bizonyítványt

– A közúti közlekedési ellenőrzés során annak bemutatására továbbra sem kötelezhető a járművezető, így a rendőrség az ellenőrzések végrehajtása során 2018. május 20-át követően sem fogja a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatását kérni – tették hozzá.

– Amennyiben az intézkedő rendőrnek a forgalmi engedélyben vagy a vezetői engedélyben foglaltakon túlmenően további adatra van szüksége, úgy azt a rendelkezésre álló nyilvántartásokból fogja megállapítani – erősítették meg.