Olvasói: Miért nem a valódi vétkest büntetik?

Olvasói: Miért nem a valódi vétkest büntetik?

- Kategória: Vélemény
25

Nem mentség a gyorshajtásra, de attól még igaz, hogy sokszor a szabályosan, de a forgalmat feltartva közlekedők a balesetek kiváltói…

Sziasztok! Mielőtt elítélnétek, gyorsan leszögezem: nem vagyok száguldozós fajta. Intruderrel járok, nekem elég a 90 országúton, siettem már eleget életemben. Mégis kikívánkozik belőlem, hogy szerintem legalább annyi bajt okoznak a lassan tötymörgők, mint a gyorshajtók, mégis csak utóbbiakat büntetik.

Mennyivel kell menni ahhoz, hogy egy féltonnás MZ megelőzzön?

Nap mint nap szemtanúja vagyok, hogy vidéki települések között 60-70-nel szinnyegnek az autósok, előzésre kényszerítve a szabályosan haladókat. Könyörgöm: ha a sofőr úgy érzi, sok neki az a nyomorult 90, miért nem ül buszra?! Hetvennel az is tud menni, sőt!

A balesetben összetört MZ (Kép: Police.hu)

Miről jutott ez eszembe? Mindenki szidja szegény oldalkocsis MZ-st, hogy felelőtlenül előzte a Vitarát a 84-esen, ezért ütközött a szembejövő kocsival, és ezért vesztette életét.

Kérdem én, mennyivel vánszorog az, akit megelőz egy utasokkal, csomagokkal és oldalkocsival megrakott, féltonnás MZ?!

Tényleg ideje lenne egy átfogó reformnak, ami után a zöldnél állva Facebookozók, követési távolságot be nem tartók, belső sávban lassúzók és a forgalmat indokolatlanul lassítók is kapnak egy tockost! Nem állíthatunk rendőrt minden béna sofőr mellé, mert ahhoz újabb egymillió zsaru kellene, de akkor is ideje lenne rendet tenni a fejekben!

Motoros üdvözlettel,

R. Péter