Vádat emeltek a motorosokat gázoló sofőr ellen

Vádat emeltek a motorosokat gázoló sofőr ellen

- Kategória: Gyorshírek
3

Összesen hatan sérültek meg a szeptemberben történt békéscsabai balesetben, melyet egy 76 éves autóvezető okozott. Ha bűnösnek találják, három évre rácsok mögé kerülhet.

Tavaly kora ősszel a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán egy 76 éves sofőr úgy kanyarodott le a közeli mellékútra, hogy közben elütötte a szemből védett úton, egyenesen érkező motorosokat. A csoport első három tagjának már nem volt ideje kikerülni az ütközést – négyen súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek.

bűnös
Helyszínelnek a hat ember sérülését okozó békéscsabai ütközés után (Kép: Police.hu)

Az autóvezető ellen vádat emeltek, a férfit most közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítják, a nyomozás anyagát pedig  június utolsó napjaiban továbbították a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre – áll a Police.hu beszámolójában.

Mit érdemel az a bűnös?

A Btk. 235. § (1)-ben ez áll: aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, illetve három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget okoz. Amennyiben az ütközésben egy vagy több résztvevő életét veszíti, akkor öttől nyolc évig tartó szabadságvesztés szabható ki.