Cseszneken sem menő farmerban motorozni!

Cseszneken sem menő farmerban motorozni!

- Kategória: Hírek
2

Az elmúlt hétvégén ismét nagyszabású rendőri akció volt a motorosok által kedvelt 82-es út cseszneki szakaszán, ahol a zsaruk igyekeztek lebeszélni a motorosokat, hogy farmerban keljenek útra…

Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens a Veol.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy elsősorban a kétkerekűeket állították meg az egyenruhások, és igyekeztek felhívni motorosok figyelmét a jellemző veszélyhelyzetekre, illetve a védőfelszerelés fontosságára.

Farmerban motorozni? Nem jó ötlet…

A június 16-án reggeltől este hétig zajlott razzia során azt is kiemelték, hogy a gyakran emlegetett zárt ruházat nem egyenlő a tökéletes védelemmel.

Egy hagyományos farmernadrág és egy vékony kabát azt a hamis biztonságérzetet keltheti, hogy kisebb esésnél biztonságban vagyunk, de ez korántsem igaz. Aszfalton csúszva az ilyen anyagok „gyorsan eltűnnek”, a hő hatására gyakorlatilag beleégnek a bőrbe, azaz jó eséllyel nem megvédik viselőjüket, hanem még súlyosbítják is a sérüléseket. Szóval ha motorra ültök, legyen bármilyen meleg is, mindig viseljetek zárt motorosöltözéket, mert lehet, hogy kellemetlenül meleg a nyári kánikulában, de még mindig jobb izzadni, mint utólag megbánni a könnyelmű öltözködést.