Csodaszép retró gép érkezik a Hondától

Csodaszép retró gép érkezik a Hondától

- Kategória: Hírek

Az egyébként is rendkívül csinos Honda CB1300 még vonzóbb köntösben folytatja pályafutását – az új SP kivitel az egykori CB750 fényezésével és príma felfüggesztéssel, illetve fékrendszerrel szerezhet új rajongókat a márkának.

A mindig jól értesül japán Young Machine munkatársai kiszúrták, hogy a Honda mérnökei ismét egy különleges gépen dolgoznak, mégpedig a hihetetlenül sikeres CB1300 átdolgozott, még szebb és sportosabb SP átiratán.

Honda CB1300 SP – szebb is, jobb is, mint az általunk ismert alapmodell. Igazán kár, hogy a hazai forgalmazására vajmi kevés az esély…

Megannyi műszaki csemege a Honda CB1300 SP-n

Radiálisan rögzített Brembo féknyereg és aranyszínű Öhlins villa, valamint kétoldali rugóstag ékesíti az újdonságot, mely a hírek szerint még idén a szalonokba kerülhet. Mármint az ázsiai szalonokba ugye, mivel a CB1300 – legnagyobb bánatunkra – nem teljesíti az Euro 4 előírásait, így Európában nem árusítható, legalább is új motorként nem forgalomba helyezhető. Kár érte, hiszen a CB1100 EX is gyönyörű, s minden eddiginél élvezetesebb lett, szóval a nagytestvér is kedvező fogadtatásra számíthatna az öreg kontinensen.

Honda CB1300
Tagadhatatlan, hogy az 1982-es CB750F állt modellt az SP tervezésekor

Nincs mese, muszáj megvárnunk, míg felbukkannak az első használt példányok, és importálni egyet, már ha lesz olyan bolond CB-tulajdonos, aki megválik egy ilyen gyöngyszemtől.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz