Kihagyhatatlan buli volt! – Open Road Fest, Alsóörs

Kihagyhatatlan buli volt! – Open Road Fest, Alsóörs

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Találkozó
1

Viharos, változékony időjárás ide vagy oda, semmi nem riaszthatta el az Alsóörsön összegyűlt bájkereket – simán ki lehetett tenni a „Megtelt” táblát a Pelso kempingre. Így zajlott a 19. Open Road Fest.

Akkora volt az érdeklődés a találkozó iránt, hogy az igazán felkészültek már a nyitás előtt, kedden (!) tábort vertek, hogy lecsaphassanak a legjobb sátorhelyekre. Nem volt alaptalan ez a kapkodás, ugyanis pénteken már tényleg csak elvétve akadt egy-egy valóban használható szabad placc, zsúfolásig telt a Balaton parti helyszín.

Világsztárok egész sora az Open Road Festen

Szerdán a tesztmotorozásé és a Kid Race-é volt a főszerep, majd hajnalig tartó buli vette kezdetét, másnap pedig vezetett túrákon múlatták az időt a résztvevők, felfedezve a még mindig csodálaton Balaton-felvidék tip-top állapotú, kedves hangulatú falvait.

A RockFM sátorban minden este zenekarok egész sora szórakoztatta a közönséget

Napnyugta után a New Roses és a várva-várt Tankcsapda húzta a talpalávalót, s olyan príma bulihangulatot varázsoltak a srácok, hogy az éjjel kipattant heves zivatar sem tántorította a rajongókat – napernyők, sátrak alá húzódva tomboltak tovább a debreceni banda zenéjére.

Jogos a Harley-találkozó elnevezés, de ettől még igazán színes volt a géppark – japán sportmotorok és csodaszép veteránok is szép számmal akadtak Alsóörsön

Pénteken újra száz ágra sütött a nap – a vendégek legnagyobb örömére -, így zavartalanul folytatódhatott a program, melyet este az LGT Zenevonat, valamint a Woodstockot is megjárt, rendkívül ritmusos, hangulatos muzsikát játszó Canned Heat koronázott meg.

Napközben vezetett túrák várták a vendégeket, utána pedig minden nap hajnalig tartó buli vette kezdetét…

Sajnos utóbbi koncert pár perccel rövidebb lett a tervezettnél, ugyanis újra leszakadt az ég, ám az utánuk következő Zorall tagjai nem jöttek zavarba – gyorsan színpadra léptek a szomszédos sátorban, így egy percre sem unatkoztak a vendégek.

Itt volt a tavalyi nyertes, aki ma is az Alsóörsön kisorsolt Harleyval jár-kel a városban. Vele izgultuk végig az idei sorsolást is, de legnagyobb bánatára most nem az ő nevét húzták ki a kalapból…

Szombaton aztán tényleg csak kapkodtuk a fejünket, hogy mennyi érdekes programmal készültek a szervezők – műrepülő-bemutató, az elmaradhatatlan felvonulás, erősember-verseny és Angyal Zoli stuntshow igyekezett fokozni a hangulatot, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Elismerést érdemelnek a találkozót lebonyolító személyzet tagjai is, a fáradtság dacára az utolsó éjjel is flottul, profin és végtelenül kedvesen fogadták a látogatókat

Szombatra az égiek is megkegyelmeztek a motorosoknak, és este már zavartalanul folytak a jobbnál jobb koncertek: a Leander Kills hihetetlen lendülettel csapott a húrok közé, méltó felvezetésként a fő attrakció, az Apocalyptica előtt, akiket a továbbra is hihetetlen energikus Fish! követett.

Jövőre még durvább lesz az Open Road Fest!

Egészen hajnalig tartott a buli, több különböző stílusú DJ keverte a zenéket, főként a rockslágerekre koncentrálva persze. Örömmel láttuk, hogy rendkívül színes volt a program, miként a vendégek gépparkja is.

Végképp megdőlt a cinikus „tréleres találkozó” titulus – olyan gépek jöttek furgonban vagy utánfutón, melyek tulajdonosai egyébként is lakóautójukkal utaztak

Noha túlnyomó többségében choppereket, azon belül is Harleykat láthattunk a parkolóban, számtalan sport- és túragép sorakozott a sátrak, színpadok mellett, ékes bizonyítékként, hogy az Open Road Fest tényleg minden motoroshoz szól, üljön Fat Boyon vagy japán gépen.

Alig ért véget az idei buli, a szervezők máris a jubileumi, huszadik találkozóra készülnek, ahol az eddigieknél is komolyabb felhozatallal, még nívósabb koncertekkel és több programmal készülnek. Akárhogy is, tuti, hogy mi jövőre is ott leszünk – ezt az élményt igazán kár lenne kihagyni.