Kőfelhordás? Ne hagyd szó nélkül!

Kőfelhordás? Ne hagyd szó nélkül!

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
0

Legtöbben elintézik egy fejcsóválással és pár keresetlen szóval, ha a Mátra vagy éppen a Mecsek kanyarjaiban apró kavicsokra, kőzúzalékra futnak. Márpedig ennél több kell – tegyél ellene, nehogy más pórul járjon!

Az özönvízszerű esőzések után ismét kőfelhordás borítja a Pécs és Orfű közötti szakasz nagy részét – áll a Dél-Dunántúli Motorosok bejegyzésében. Aki sűrűn jár arra, ismerheti az utat, sajnos gyakori „vendég” a zúzalék az aszfalton.

Ha balesetet szenvedsz a kátyú vagy a szennyezett aszfalt miatt, akkor a Kárbejelentés menüpontján keresztül értesítheted a közútkezelőt. Lényeges, hogy ehhez minden bizonyítékra szükséged lesz, ugyanis a bizonyítási teher a károsulté, tehát neki kell igazolnia, hogy a kár ott és úgy következett be, ahogy bejelentette (Kép: Andrew Karika‎ – Dél-Dunántúli Motorosok)

Mit tegyél, ha ilyet látsz?

Ha Te is belefutsz hasonló helyzetbe, akkor ne legyints könnyelműen, hanem mielőbb jelentsd a problémát a közútkezelőnek! Persze nem akárhogy: az ugyfelszolgalat@kozut.hu e-mail címre küldött levélben feltétlenül írd meg, hogy

  • hol (milyen számmal jelölt úton)
  • pontosan melyik részen (melyik település, kilométerkő közelében)
  • milyen hosszan, milyen jellegű szennyeződést kell eltakarítani.

A levélhez legfeljebb 5 MB méretű fotót is csatolhatsz, hogy ezzel is megkönnyítsd a munkájukat. Ha nem szeretnél levélírással bajlódni, akkor a +361-3362400-as telefonszámon is értesítheted őket.

Lám, a bejelentés ezúttal is eredményes volt: amint jelezték a motorosok, hogy áldatlan állapotok uralkodnak Pécs és Orfű között, már jöttek is a szakemberek, és megtisztították az utat.